Hirdetés

Immár az adatvédelmi hatóság és az állampolgári jogok parlamenti biztosa is elmarasztalta a Tolnainé Szatmári Katalin által vezetett OKTVF-et, Fazekas Sándor szakminiszter azonban korábbi ígérete ellenére továbbra sem hajlandó levonni az ügy személyi konzekvenciáit.
A kishantosi csúsztatás Fazekas új arcátlansági világcsúcsa.

A folytatólagosan elkövetett törvénysértés, és a bűnismétlés veszélye miatt a miniszternek azonnali hatállyal menesztenie kell az Országos Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) vezetőjét. Ezt kicsit elősegítendő, ügyészségi vizsgálatot kezdeményeztem a jogszerű hatósági működés helyreállítása végett – írta blogjában Jávor Benedek országgyűlési képviselő.

A tavasz folyamán több alkalommal írásbeli kérdéssel fordultam Fazekas Sándorhoz az OKTVF-nél az ügyfelek által tapasztalt törvénytelen gyakorlatok felülvizsgálatát kérve. Cinikus hangú válaszaiban (itt és itt) a miniszter – következetesen doktorként említve Tolnainét, akiről időközben kiderült, hogy egy nem akkreditált intézmény áldoktori címét használja – először azt javasolta, hogy ha bizonyítékunk van, forduljunk a megfelelő hatóságokhoz, majd miután ezt megtettük, arra hivatkozott, hogy lépéseivel megvárja az általunk kezdeményezett vizsgálatok eredményét. Fellépésünket ugyanakkor a főigazgató elleni politikai támadásnak, illetve az OKTVF lejáratásának nevezte.
Tolnai Jánosné önéletrajza a kormany.hu oldalról (pdf 151 KB)

Mára világossá vált, a miniszter rosszul ítélte meg a helyzetet, és hónapok óta folytatólagosan elkövetett törvénysértéseknek falaz. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke vizsgálatában jogsértőnek nevezte az OKTVF adatkezelési eljárását, és a törvénytelenségek korrigálására szólította fel a hivatal vezetőjét – erre a mai napig nem került sor. Szabó Máté ombudsman pedig megállapította, hogy az OKTVF által az ügyfelekre oktrojált fizetős konzultációnak nincs jogszabályi alapja, így az szintén törvénytelen. Mindeközben a főfelügyelőség működésének más területeire vonatkozó beadványunk vizsgálata még mindig folyik, és szintén tartogathat meglepetéseket. Kettőből kettő, talált, süllyedt – mondhatnánk, de Fazekas Sándor írásbeli ígérete ellenére most sem látott okot a közbeavatkozásra.

Miniszter úr, ne vegyen részt bűnsegédként a főfelügyelőségen zajló törvénytelenségekben, és tekintetbe véve a bűnismétlés veszélyét, a többszörös törvénysértésen ért hivatalvezetőt haladéktalanul menessze. Kis ösztökélést jelenthet döntése során, hogy jelzem: 2013 október 2-án az ügyészséghez fordultam az OKTVF működésében tapasztalt törvénysértő mulasztások és intézkedések feltárása, illetve a törvényes működés helyreállítása érdekében.

Új arcátlansági világcsúcs.
Csütörtökön a parlament szakbizottságában lezajlott Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter éves meghallgatása. Sok egyéb mellett a kishantosi ökológiai tangazdaság szétzúzásáról is kérdeztük. Válasza: "Nagyon helyes, hogy ehelyett a tőkés társaság helyett a helyi gazdák kapták meg a földet." Ha volna igazság, akkor ebben a pillanatban öngyulladással kellett volna megsemmisülnie a miniszternek. Így csak morálisan semmisülhetett meg, de az meg már számtalanszor megtörtént. Írjon véleményt >>>

Kapcsolódó anyagok:

Tény: nincs diplomája a zöldhatóság vezetőjének

Hatósági kas(s)za

Jogellenes sarc a zöldhatóság konzultációs díja

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás