Hirdetés

“Preventív jelleggel mentette ki” Rodics Katalint a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése a Közép-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőséghez, nehogy még jobban kicsinálja a vadászlobbi – írja a hirszerzo.hu.

Két államtitkár nem volt elég erős ahhoz, hogy a nyomuló vadászlobbival szemben megvédje Rodics Katalint, a Vidékfejlesztési Minisztérium biodiverzitás és génmegőrzési osztályának vezetőjét, akit a héten váltottak le, és helyeztek át a Közép-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőséghez. Az ügyet közvetlen közelről ismerő forrásaink szerint Ángyán József és Illés Zoltán is "az utolsó töltényig" megpróbált kiállni Rodics mellett, hiába.

Célkeresztben Rodics Katalin

Célkeresztben Rodics Katalin

 

Átnyúltak a fejük fölött, ez már egyszerűen nem a minisztérium szintje volt, Semjénék sokkal magasabb körökben lobbiztak azért, hogy Rodicsot úgymond takarítsák már el az útból – mondta egyik informátorunk. Végül – mint egy másikuk fogalmazott – "preventív jelleggel" váltotta le Fazekas Sándor a szakembert, és helyezte a Közép-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőséghez, hogy ezzel "kivonják a frontvonalból".
RÉSZLETEK >>>

 

Kapcsolódó anyagok:

A vadászok közérzete vagy a természetvédelem a fontosabb?

Összezártak a vadászok

Lövöldözzünk védett állatokra

Nincs napirenden a szalonka vadászhatósága

Madarász csúcs

Tisztességes párbeszédet a vadászatról

Az év inspiráló nője: Dr. Rodics Katalin

Vadászat veszélyeztetett fajokra és természetvédőkre?

VM a Rodics ügyről

Megújítható a vadgazdálkodás szabályozása

Országos Magyar Vadászati Védegylet közleménye

Visszaélt befolyásával Semjén Zsolt?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás