A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.

A Londoni Egyetem részét képező Goldsmith College teljes területén tilos lesz szeptembertől marhahúst árulni, és kivetnek egy kis összegű adót a műanyagpalackos vizekre, illetve nem támogatják az egyszer használatos műanyag használatát – közölte az intézmény.

„Lehetetlen figyelmen kívül hagyni a szerveteknek, intézményeknek szóló egyre terebélyesedő globális felhívást arra, hogy vegyék komolyan kötelezettségeiket a klímaváltozás megállításra. A személyzet és a diákok eltökéltek arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, változtassanak a karbonlábnyom drasztikus csökkentése érdekében” – mondta Frances Corner, az intézmény vezetője.

Az intézmény célja, hogy megújuló energiára álljon át, karbonsemlegessé váljon, azaz ne legyen több a szénkibocsátása annál, amit ellensúlyozni tud 2025-re.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) múlt heti jelentésében növényalapú étrendet és kevesebb hús fogyasztását javasolja, ami csökkentené az állatállomány miatti üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékét. A jelentés szerzői szerint ha az emberek változtatnak a táplálkozási, az élelmiszer-előállítási szokásaikon és az erdőgazdálkodáson, megmenthetik a bolygót a klímaváltozás súlyosabb hatásaitól.

A Goldsmith a tilalom elrendelésével csatlakozott egy sor vállalathoz és szervezethez, ami eltanácsol a húsfogyasztástól. Júliusban a WeWork nevű, 22 országban működő irodamegosztó globális társaság volt az egyik első nemzetközi nagyvállalat, amely betiltotta munkatársainak húst tartalmazó élelmiszerek fogyasztását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás