A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.

A Londoni Egyetem részét képező Goldsmith College teljes területén tilos lesz szeptembertől marhahúst árulni, és kivetnek egy kis összegű adót a műanyagpalackos vizekre, illetve nem támogatják az egyszer használatos műanyag használatát – közölte az intézmény.

„Lehetetlen figyelmen kívül hagyni a szerveteknek, intézményeknek szóló egyre terebélyesedő globális felhívást arra, hogy vegyék komolyan kötelezettségeiket a klímaváltozás megállításra. A személyzet és a diákok eltökéltek arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, változtassanak a karbonlábnyom drasztikus csökkentése érdekében” – mondta Frances Corner, az intézmény vezetője.

Az intézmény célja, hogy megújuló energiára álljon át, karbonsemlegessé váljon, azaz ne legyen több a szénkibocsátása annál, amit ellensúlyozni tud 2025-re.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) múlt heti jelentésében növényalapú étrendet és kevesebb hús fogyasztását javasolja, ami csökkentené az állatállomány miatti üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékét. A jelentés szerzői szerint ha az emberek változtatnak a táplálkozási, az élelmiszer-előállítási szokásaikon és az erdőgazdálkodáson, megmenthetik a bolygót a klímaváltozás súlyosabb hatásaitól.

A Goldsmith a tilalom elrendelésével csatlakozott egy sor vállalathoz és szervezethez, ami eltanácsol a húsfogyasztástól. Júliusban a WeWork nevű, 22 országban működő irodamegosztó globális társaság volt az egyik első nemzetközi nagyvállalat, amely betiltotta munkatársainak húst tartalmazó élelmiszerek fogyasztását.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek