A rovat kizárólagos támogatója

Szeretné elfelejteni a villanyszámlát? Megteheti például a háztetőkre telepített napelemekkel. Ehhez kínál a Terrán esztétikus és praktikus megoldást, mely tető és napelem is egyben. 3 millió forint/családi ház. Sok, vagy kevés? Megéri? Mikor térül meg? Kiderül podcastunkból.

Az embereket a pénztárcájukon keresztül lehet a leghatékonyabban zöldíteni, és hát ki ne örülne, ha a sokat hangoztatott rezsicsökkentés valóban környezetvédelmi előnyökkel is járna szemben a mostani kormánypropagandával. A valódi rezsicsökkentést mi is elérhetjük ingatlanaink korszerűsítésévet, szigeteléssel, és a megújuló energiák háztartási szintű használatával.

A valóban zöld energiát termelő családi házakra szerelhető napelemek bár ma még viszonylag drágák, a technológia folyamatos fejlesztése és nagyarányú elterjedése révén egyre hatékonyabbak, és olcsóbbak. Persze a fő kérdések: mennyibe kerül, mikor térül meg, na és persze az esztétikum sem mellékes.

Jankó Árpád Terrán GENERON divízió igazgató. Kép: Sarkadi Péter greenfo

Csökkentse ökológiai lábnyomát és áramszámláját!  A tetőnk napos oldala

A greenfo 3. podcastjának beszélgetőtársa az elektronikai iparban három kontinensen tapasztalatokat szerzett szakember, aki villamosmérnökként, a Siemensnél kezdte pályafutását, majd a japán Furukawa kötelékében és skandináv nagyvállalatoknál is dolgozott hosszabb ideig. Széles körű tapasztalattal rendelkezik a termék- és gyártástechnológiai, valamint üzletfejlesztési területen, nemrég a finn elektronikai iparból érkezett haza a Terránhoz.

Jankó Árpád a Terrán Generon divizió vezetője Kép: Terrán

A Bólyi központú 100 %-os magyar tulajdonú Terrán Tetőcserép Gyártó a forradalmi innovációjára, a GENERON napelemes tetőcserépre fókuszáló új divíziót hozott létre, melynek élére Jankó Árpád került, akivel Pécsen telefonon beszélgetett Sarkadi Péter.

A beszélgetésben többek között szó esik a skandináv zöld vállalatirányításról, a hazai munkaszemléletről, és a megújuló energiák szédületes térnyeréséről.
Egy családi ház példáján a napelem beruházás részleteire, a befektetés mértékére és megtérülésére is fényt derítünk. De szóba kerül a szülői zöld példamutatáson kívül az is, hogy milyennek képzeli a koronavírus utáni világot  a kétgyermekes apa.

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

Kapcsolódó anyagok:

Legyen a tető otthona éke!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás