Hirdetés

A német vadászok tiltakoznak egy készülő törvénytervezet ellen, amely megtiltaná, hogy házimacskára lőjenek. Szerintük természetvédelmi szempontból is jogos az ilyen „dúvadak” kilövése.

Az Észak-Rajna-Vesztfáliai parlament valószínűleg még az év végéig szavaz arról a törvénytervezetről, hogy megtiltsák a macskák vadászatát. A német vadászok tiltakoznak a törvény bevezetése ellen. Azt állítják, hogy egyetlen elvadult macska akár 1000 madarat is elpusztíthat évente. Ezért szerintük természetvédelmi szempontból is jogos az ilyen „dúvadak” kilövése.

A környezetvédelmi miniszter szóvivője, Wilhelm Deitermann azonban azt nyilatkozta, hogy elavult a jelenlegi szabályozás, amely az 1930-as évekből származik, és megengedi a vadászoknak a házaktól csupán 200 méterre elkóborolt, vagy a mezőn, illetve az erdő szélén bóklászó macskák lelövését.  A minisztériumot vezető Johannes Remmel ökológus azt mondja, hogy a macskák által okozott kár nem indokolja az ilyen szabályozás fenntartását.

A törvényváltozás jó hír a helyi macskák számára, mert az elmúlt vadászszezonban legalább 8000 macskát lőttek le a vadászok, mondta Deitermann az AFP hírügynökségnek- melyet az origo idézett.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás