Hirdetés

Két olyan alcsúti közbeszerzési pályázaton nyert a felcsúti polgármester cége, amit az Alcsúti Arborétum fejlesztésére írt ki a Duna–Ipoly Nemzeti Park. Az első tender kertészeti munkákra vonatkozott (nettó 17,8 millió forint), a másik építési beruházásra (nettó 141 millió forintért).

A Mészáros és Mészáros Kft. most kertészeti tenderen győzött. Profi kertépítők előtt – írja a magyarnarancs.hu.

A Mészáros és Mészáros Kft. eddig főleg csatornázási és stadionépítési tendereken győzött. A kertészkedés (fakivágás, ültetés, gallyazás) a cégadatbázis szerint nincs is a bejegyzett tevékenységei közt – írja a magyarnarancs.hu, emlékeztetve rá, hogy a cég mégis maga mögé utasított, két komoly kertészeti vállalkozást.  A kiíró Duna–Ipoly Nemzeti Park (DINP) azzal magyarázta döntését, hogy a munkát legolcsóbban (17.826.065 Ft nettó ár) a Mészáros és Mészáros Kft. vállalta, amelynek alvállalkozója, a Garden Kertészeti és Erdészeti Szolgáltató Kft. korábban már dolgozott az arborétumban, amelyről korábban az Index írta meg, hogy üzemeltetője a Puskás Akadémiát is működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tulajdonában álló Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport és Wellness Hotel.

Az arborétumnak – honlapja szerint – három partnere van: a Duna–Ipoly Nemzeti Park, (a pályázatok kiírója), a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sport és Wellness Hotel és Étterem, és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA). Az utóbbit működtető alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc.

Néhány napja az MSZP azt javasolta, hogy vessenek ki különadót azokra a vállalkozásokra, amelyek az elmúlt öt évben 100 millió forint feletti állami megrendelést kaptak úgy, hogy az meghaladta teljes árbevételük felét. Az ellenzéki párt az új sarc lehetséges érintettjei között említette a "Simicska-birodalmat", az "Orbán Viktor bizalmasának számító Garancsi István érdekkörébe tartozó MET Zrt.-t", és a felcsúti polgármester cégét, amelyre az RTL Híradó szerint Pestszentimrén dühösek, mivel más cégekkel együtt épített szennyvízcsatornája áldatlan állapotokat okozott.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás