Hirdetés

Újabb, közel 2 milliárd forinttal költhet többet a Kormány az Atlétikai Stadionra! Ebben még egy kapavágás sincs. Ez csak a tervezés és előkészítés. Miközben az állásukat elvesztők és a vállalkozások valódi segítséget továbbra sem kaptak az államtól, a giga beruházások esetén határ a csillagos ég, ha pénzszórásról van szó. Ez lenne a járványkezelés?

A Kormány tegnap este megjelent 1219/2020. (V. 14.) Korm. határozata közel 2 milliárd forinttal növelte a Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához felhasználható költségeket. Így a korábbi 5 770 148 656 forintot 1 998 039 107 forinttal megemelve már 7 768 187 763 forint lesz a Stadion megvalósításához a Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettség összege. Jelenleg. De emlékezzünk e feneketlen mutyibánya vizes VB Dagály “cipősdoboz” úszóarénájának több száz milliárdos ellenőrizhetetlen beruházására.
Nemcsak az atlétikára gondolt a kormányzat a veszélyhelyzet közben, hanem a kézilabdára is. A Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség  “2020. évi szakmai programjának és a hosszú távú sportágfejlesztési stratégiájára” 1,3 milliárdot kapott, míg “határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatására” 300 milliót.

Miután Kocsis Máté országgyűlési képviselő hatékony közreműködésével az általa képviselt területtől ( Józsefváros és Ferencváros) elvettek 1.1 milliárdot, Kocsis Máté a kézilabda szövetség kinevezett elnöke hatékonyan kilobbizta, hogy a határon túli kézilabda támogatására költsék ezt az összeget!

A leendő atlétikai stadion 2020 május 10. A Mészáros család újabb zöldprojektje.

A veszélyhelyzet bejelentése óta napi szinten 205,3 millió forintot csoportosított át az állam a sportra.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás