Hirdetés

A nemzetgazdasági miniszter szerint vendégmunkás csak arra a területre jön, amelyre nem jut magyar munkavállaló. Csak nehogy a padlóra zuhanjunk.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar GDP öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja – erről a miniszter az iconFeszt Gazdaságpolitikai Konferencia és Fesztivál eseményen beszélt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon az MTI beszámolója szerint. A tárcavezető elmondta, hogy Magyarország éves szinten 10 milliárd euró (közel 4 ezer milliárd forint) értékben exportál akkumulátorokat és kapcsolódó termékeket.

Nagy szerint a tervezett nagy akkugyárak beindulásával akár a 10-11 százalékra is emelkedhet az ágazat hozzájárulása a hazai GDP-hez, amivel az egész világon a “legjobbak leszünk”. Az elektromos autókról elmondta, hogy látszik az ágazat lassulása, de Európában nagy a töredezettség a miniszter szerint. A piac két-három év múlva lendülhet fel újra – vélekedett Nagy Márton.

A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy a jövőben szelektívebb és szigorúbb hozzáállás várható a kormány részéről azzal kapcsolatban, hogy honnan fogadnak vendégmunkásokat. Nagy szerint csak arra a területre engednek be vendégmunkásokat, ahová magyar munkaerő nem jut.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás