Hirdetés

Egész napos szakmai konferenciát rendezett a magyarországi napenergia-hasznosítással kapcsolatos kérdések körbejárása és megvitatása szándékával „SUNNY DAY – Napenergia-hasznosítás Magyarországon” címmel április 11-én a Zöld Ipar Magazin.

A Magyar Szolár Szövetség és a MANAP Iparági Egyesület szakmai támogatása mellett Budapesten a Griff Hotelben megszervezett konferencia egyszerre célozta a melegvíz-előállításra és fűtésrásegítésre szolgáló napkollektoros rendszerek, illetve az áramtermelésre alkalmas napelemes megoldások bemutatását, a szabályozói környezettel kapcsolatos aktuális jogi és gyakorlati kérdések körbejárását, valamint a területtel kapcsolatos pályázati lehetőségek felvázolását, az országban már megvalósult sikeres projekteket is megismertetve a rendezvény közönségével. Az előadások megtartásában pedig a területen tevékenykedő szakmai szervezetek képviselői mellett, a pályázatíró és az áramszolgáltató szakma szakértői, valamint civil szervezetek munkatársai működtek közre, akik mellett települési önkormányzatok vezetői, valamint a konferencia szponzorálásában részt vállaló VELUX Magyarország Kft. és Szalontai RGB Bt. képviselői pedig már megvalósult sikeres projekteket mutattak be a résztvevőknek.

Magyarország az európai átlagnál jobb adottságokkal rendelkezik a napenergia-hasznosítás területén, s az elmúlt években elindult fejlesztések azt jelzik, hogy a gazdasági döntéshozók is kezdik felismerni az ebben rejlő lehetőségeket. „Ezt igazolja az is, hogy az április 11-ei konferencia résztvevőinek létszáma megközelítette a 100 főt, s a vendégek között egyaránt szép számmal voltak jelen a potenciális felhasználói oldalt képviselő települési önkormányzatok, valamint ipari és kereskedelmi vállalatok, illetve az épületenergetikai szakmából érkező vállalkozások vezetői, vagy szakemberei” – közölte Simányi Zsuzsanna, a Zöld Ipar Magazin lapigazgatója. „Reményeink szerint az előttünk álló években a napenergia Magyarországon is elnyeri az őt megillető helyet az energiatermelésben, a mostani rendezvénnyel pedig sikerül hagyományt megteremteni, s a napenergia-hasznosításban érdekelt szereplőket időről-időre egy asztalhoz ültetni, kibeszélve a területtel kapcsolatos aktuális kérdéseket, egyúttal jó alkalmat teremtve ahhoz, hogy a kereslet találkozzon a kínálattal” – tette hozzá a kiadó vezetője.

A Zöld Ipar Magazinról

A ZIP Magazin szakmai havilapként Magyarországon egyedül foglalkozik egyszerre a hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem és a megújuló energiahordozók hasznosításának témakörével. Az évente 12 alkalommal 4000 példányban megjelenő folyóirat egyszerre szól a zöld ipar területén dolgozó vállalkozóknak, a kibocsátó oldalon tevékenykedő termelő és szolgáltató cégeknek, az állami és önkormányzati szférának, valamint a témák iránt érdeklődő lakosok számára; s a lap ezzel sikeresen tölti be a „kommunikációs csatorna” szerepét az érintettek között, egyszerre dolgozva a zöld gazdaságban dolgozók és a környezet védelme érdekében tenni vágyók sikeréért.

Kapcsolódó anyagok:

ZIP magazin 2012 április

ZIP magazin 2012 március

ZIP magazin 2012 február

ZIP magazin 2012 január

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás