Hirdetés

Még nem sikerült megegyeznie az RWE-nek a német kormányzattal az atomerőművek leszerelését illetően, nyilatkozta a közszolgáltató társaság pénzügyi igazgatója, Bernhard Günther.

Régóta húzódó tárgyalásokat tartanak a felek, melyek lényege, hogy a leszereléshez és egyéb munkálatokhoz a vállalatoknak mekkora összegben kell hozzájárulniuk. A német kormányzat és a közszolgáltatók ma is tárgyalóasztalhoz ülnek, azonban Günther szerint nem születhet megállapodás.

A pénzügyi vezető a Bloombergnek azt is nyilatkozta, hogy az Április 20-i részvényesi ülésen a társaság valószínűleg arról is dönt, hogy a jövőbeni osztalékokat lefelé, az áram árához korrigálva módosítják majd. Németországban az áram ára a 2008-as csúcsponthoz képest 67 százalékkal alacsonyabban áll, ami tízéves mélypontot jelent. Bernhard Günther szerint ez is jelzi az energiaszektor totális átalakulását – írta az NRGReport.

Nagy gondban az öregedő atomerőművek is

Nagy gondban az öregedő atomerőművek is

Miközben az uniós atomlobbi száz új nukleáris reaktorról álmodik Európában, az Európai Bizottság egyik tanulmánya szerint jelenleg – egy kivételével – a tagországoknak annyi pénzük sincs az atomerőműveikre, hogy a majdani leállítás utáni kötelező "takarítási" munkákat finanszírozzák. Most mondja valaki, hogy nyakunkon az atomrenenszánsz!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás