A rovat kizárólagos támogatója

A pécsi önkormányzat nem készül tűzijátékkal augusztus 20-án. Tájékoztatásuk szerint akkortájt több rendezvény is lesz a megyeszékhelyen, a Dóm téren komolyzenei koncerttel, egy másik belvárosi helyszínen pedig fényfestéssel ünnepli a város az államalapítást.

A városháza kijelentette, hogy tűzijátékban már csak a házi kedvencekre való tekintettel sem gondolkoznak- tudta meg a Pécsi Stop a városházától.

A napokban derült ki, hogy gigantikus összeget verhet el a magyar kormány az állami augusztus 20-i ünnepségre, holott több tízezer ember szerint értelmesebben is el lehetne költeni a pénzt a koronavírus-járvány okozta válság tükrében. Néhány napja vette észre a 24.hu a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésben, hogy nettó 6,575 milliárd forintot költhet a kormány az idei augusztus 20-i ünnepségekre. Ez keretösszeg, de 70 százalékát, durván 4,6 milliárd forintot kötelezően ki kell meríteni. Ebben még nincs benne a tűzijáték költsége, melyet nettó 1,3 milliárd forintra becsül a Nemzeti Kommunikációs hivatal.

Azért, hogy a járványhelyzet miatt idén ne legyen tűzijáték Budapesten, és az arra szánt pénzt inkább értelmesebb dolgokra költse a kormány, korábban már online aláírásgyűjtés is indult, mostanáig 85 ezer szignó gyűlt össze. Indult egy „Lemondok a tűzijátékról a Lánchíd javára” néven futó kezdeményezés is, itt 32 ezer aláírás található jelenleg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek