A rovat kizárólagos támogatója

Ismét felpörgött a Verespatak megmentését célzó kampány: “RMDSZ, ne áruld el Verespatakot!” feliratú óriásplakátok jelentek meg a román-magyar határátkelőknél, valamint a ferihegyi reptérre vezető úton. Te is küldj levelet az RMDSZ vezetőinek!

Néhány héttel ezelőtt Borbély László románia környezetvédelmi miniszter bejelentette, hogy január végére döntés születhet a verespataki beruházás ügyében. Az RMDSZ-es miniszter azt mondta, a hónap végén még ülésezni fog a tárca technikai bizottsága, és ha mindent rendben találnak, akkor a minisztérium javasolni fogja a kormánynak, hogy hagyják jóvá a verespataki aranybánya megnyitását.

A választások előtt az RMDSZ még ellenezte a verespataki beruházást, de azóta úgy tűnik, megváltozott a kisebbik kormánypárt állásontja. Többen korrupciót sejtenek e pálfordulás mögött. Mivel Verespatak sorsa elsősorban a két RMDSZ-es vezetésű minisztériumon múlik, most elsősorban a pártra próbálnak nyomást nagyokorolni a Verespatak megmentéséért küzdő civil szervezetek. A hét elejéna Ciánveszély Romániában! — RMDSZ! Ne áruld el Verespatakot! feliratú óriásplakátok jelentek meg több román-magyar határátkelőnél, valamint a ferihegyi reptérre vezető úton.

A Greenpeace által indított, és az MTVSZ valamint a Védegylet által támogatott kampányhoz kapcsolódik az RMDSZ! Ne áruld el Verespatakot! honlap, amelyen keresztül Ti is tudtok levelet írni Kelem Hunornak, az RMDSZ elnökének és Borbély László RMDSZ-es környezetvédelmi miniszternek.

Szintén ezen a héten indult a facebookon a Mentsük meg Verespatakot! csoport. Csatlakozzatok Ti is ehhez a facebook-csoporthoz, és terjesszétek a hírt!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás