Hirdetés
Forrás: 24.hu

Miközben az Orbán kormány kiárusítja a természeti értékeinket, Szijjártó Péter szerint aki az akkumulátorgyártás ellen küzd, az a környezetvédelem ellen küzd. Össze sem hasonlítható a példaként hozott német akkugyár a tervezett gigantikus magyarral.

Ezekért a beruházásokért hatalmas verseny van, mert ez lesz a jövő meghatározó iparága. Ahová ezek a beruházások települnek, ott lesz munkahely, ott lesz gazdasági növekedés – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyarországra tervezett akkumulátorgyárakról a mai Facebook-videójában.

Január közepe óta nagyon felerősödtek a kormány számára kiemelten fontos, háromezer milliárd forintos debreceni gigaberuházás elleni tiltakozások: botrányba fulladt több közmeghallgatás, a múlt hét végén pedig lakossági tüntetés zajlott a megyeszékhely központjában.

Szijjártó szerint a magyar baloldal azért küzd, hogy ne Magyarországon, hanem például Németországban jöjjenek létre munkahelyek, mert a nagy kínai akkumulátorgyártó vállalatok elsősorban a német autógyárakat szolgálják ki. A német autógyárak egy jelentős része meg már itt van Magyarországon. Ez nyilván nem esik egybe a német nemzetgazdasági érdekekkel – mondta a miniszter, utalva rá, hogy külföldi érdekek állhatnak a tiltakozások mögött.

Össze sem hasonlítható a példaként hozott német akkugyár a tervezett gigantikus magyarral.

Ugyanakkor szerinte meg kell érteni a helyieket. Feleleveníti: a győri Audi-gyár építésénél, ha valaki tüsszentett egyet, rögtön azt gondolták, hogy a gyár építése miatti porszennyezés miatt van, viszont már minden győri büszke a létesítményre.

Most az elektromos autók akkumulátorainak gyártását úgy próbálják most beállítani, mint valami titokzatos történetet, ami majd jön és akkor itt micsoda károkat okoz – mondta Szijjártó, hozzátéve, hogy most is működnek nagy akkugyárak Magyarországon és egyáltalán nem okoznak drámai hatásokat, környezetvédelmi problémákat, mint mondják.
Szerinte aki az elektromos akkumulátorgyártás ellen küzd az a környezetvédelem ellen, és a nemzetgazdasági érdekek ellen küzd.


A kormánypropaganda szemérmesen elhallgat pár fontos tényt, amitől máshogy áll a zászló!
Pontosítsuk : A lakosság kint is tiltakozott. A zöldpárti politikusok örvendeztek.
A holland és a német hatóságok ellenőrzik a gyárakat! Ha hibáznak, brutális büntetéseket kapnak!

Nálunk a hatóság meg asszisztál abban, hogy amikor Gödön betemeti a Samsung az építkezés miatt a régi mérőkutat, nem rendeli el új építését!

A Tesla akkugyárai pedig már úgy épülnek, hogy gyűjtik az esővizet. A szennyvizet pedig tisztítva visszaforgatják a gyártási folyamatba!
Eközben Magyarországon, a gödi gyárnál meg titkosították, hogy hova vezeti el a gyár a szennyvizét!
És igen, rátelepült az ellenzék a felháborodásra, ahogy szokott!
De a felháborodást nem ők váltották ki, hanem a magyar termőföldek einstandolása, beépítése, erdők kivágása. A magyar vizek kiszivattyúzása és szennyezése.
Azt se közli a kormánypropaganda, hogy csak a zöld politikusok örvendeztek. A civilek ott is tiltakoztak!
Sőt titkosítva van, hogy milyen súlyos üzemi balesetek voltak.
Egy kiperelt titkosított anyagból meg kiderült, hogy nincs károsanyag mérés a gödi gyárnál!
A helyiek jöttek rá, hogy két veszélyes anyag mértéke a vizükben határérték alatti, de a természetes előfordulás sokszorosa!
Ez legalább egy üzemi balesetre utal!
A régi mérőkútra ráépítkeztek a kínaiak.
Új építését meg nem követelte meg a hatóság!
Ha itt korrektül menne az ellenőrzés, mint a németeknél és a lakosság érezné, hogy megvédi a kormánya, akkor nem lenne tiltakozás!


Orbáni zsákutca: a vas és acél országa után most épp az akkumulátorgyárak országa leszünk
Egy energiaszegény ország miért akar energiafaló akkumulátor-nagyhatalommá válni, miközben a magyar adófizetők pénzéből ázsiai vendégmunkásoknak teremt munkahelyeket? Győrffy Dóra közgazdász-professzorral, az MTA doktorával arról beszélgetett a Népszava, hogy miért vakvágány ez.

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, James Heng-Kuang Si, a SEMCORP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Pósán László fideszes országgyűlési képviselő és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b-j) a kínai SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének alapkőletételén 2021. szeptember 13-án. MTI/Czeglédi Zsolt

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás