Hirdetés

A vidékfejlesztési miniszter javaslatára Kovács Pétert nevezte ki a tárca vízügyért felelős helyettes államtitkárává Orbán Viktor miniszterelnök. A szakember eddig a minisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztályát vezette, március 1-jétől váltja Kling Istvánt a helyettes államtitkári poszton.

Kovács Pétert nevezte ki a vidékfejlesztési tárca vízügyért felelős helyettes államtitkárává Orbán Viktor miniszterelnök a miniszter javaslatára – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A kormányzati hírportálon közzétett információ szerint: a szakember eddig a szakminisztérium vízgyűjtő-gazdálkodási év vízvédelmi főosztályát vezette. Kovács Péter március elsejei hatállyal váltotta Kling Istvánt a helyettes államtitkári poszton.

Kovács Péter vízépítő mérnökként diplomázott, majd a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál kezdett dolgozni 1988-ban. Ezután a Felső-Tisza-vidéki Zöldhatóságnál folytatta munkáját környezetvédelmi felügyelőként. A szakember a központi államigazgatásban 1997 óta vállal szerepet: mindvégig a vízgyűjtő-gazdálkodás, vízvédelem területén dolgozott. A vízügy átalakításával éppen ez a terület kap komoly szerepet a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

A közmunkaprogramok összehangolása érdekében január elsejétől a Belügyminisztérium irányítja a vízügyi igazgatóságokat, így az ár- és belvíz elleni védekezést és megelőzést is. A Vidékfejlesztési Minisztérium a továbbiakban a teljes vízügyi ágazat jogi szabályozásáért, a stratégiaalkotásért, a szakmai irányításért, valamint a nemzetközi kapcsolatokért felelős. Különös tekintettel a vízgyűjtő-gazdálkodásra és az ivóvízvédelemre – olvasható a kormany.hu-n.
 

Kapcsolódó anyagok:

Felmentették a VM helyettes államtitkárát

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás