Hirdetés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja 6. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál, ahova augusztus 12-24. között szeretettel várja az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is.

A madarak befogása és gyűrűzése naponta hajnaltól kb. délelőtt 10 óráig, illetve délután 17-18 órától naplementéig tart az időjárástól függően (24-én, az utolsó napon csak délelőtt lesz madárbefogás, ezt követően bontjuk a tábort). Esős időben a gyűrűzés szünetel. A napi munka és a látogatás menete az óránkénti hálóellenőrzések köré szerveződik.

Az érdeklődők a madártani szakemberek vezetésével egy erre a célra felállított bemutató hálót is megtekinthetnek és részesei lehetnek a gyűrűzésnek. Ennek végén lehetőség van fotók készítésére és az állatok megsimogatására is.

A tavalyi évben 39 faj 709 egyede került kézre az ideiglenes gyűrűzőtáborban. Éppen ezért a televíziós stábok számára is remek felvételkészítési lehetőség kínálkozik. Erre a reggel 7-9 és a délután 17-19 h körüli időpont a legalkalmasabb, ekkor lehet legnagyobb bizonyossággal madárra számítani. 10-17 h között a madármozgás megáll, illetve a hálókat is összehúzzuk.

A tábor a Naplás-tó déli gátján, a sorompó mögött kezdődő aszfaltozott úton, gyalog közelíthető meg mintegy 250 méteres sétával.

Ezekben a hetekben, hónapokban országszerte gőzerővel folyik a munka az MME madárgyűrűző állomásain és táboraiban


Újságíróknak további információ és előzetes egyeztetést követően helyszíni nyilatkozás lehetősége:

Orbán Zoltán – MME szóvivő  20/425-9450, orban.zoltan@mme.hu

Lendvai Csaba – MME munkatárs, szervező 20/322-5787

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás