Hirdetés

A Greenpeace üdvözli a Monsanto döntését, miszerint a biotechnológiai óriáscég visszavonja összes genetikai módosítás útján előállított (GMO) növényfajtájának termesztésére beadott engedélykérelmét az Európai Unió területén. A döntés öt génmódosított kukorica, egy-egy génmódosított szója és cukorrépa fajtát érint.

Tömöri Balázs, a Greenpeace agrárkampányosa elmondta “Reméljük, hogy ez nem egy újabb taktikai húzás és végre belátta a Monsanto, hogy az európaiak nem akarnak sem földjükben, sem asztalukon GMO-t látni! A széles körű szakmai és társadalmi összefogás, az egyre nyilvánvalóbb tudományos konszenzus és az azt támogató civil mozgalmak hosszú munkája most nagyon komoly sikert ért el."

“A Greenpeace figyelmezteti az uniós döntéshozókat, köztük is kiemelten az USA-EU szabadkereskedelmi szerződésről tárgyalókat, hogy semmilyen szabadkereskedelmi szerződés folyományaként nem akarunk GMO-t látni Európában. Nem történhet meg az, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás miatt az USA-ban engedélyezett GMO-k automatikusan Európában is megjelennek! Ha már a Monsanto is belátta, hogy Európa nem akar GMO-t, akkor ugyanezt elvárjuk uniós politikusainktól is!" – tette hozzá Tömöri.

Nagyon hálásak vagyunk Pusztai Árpád professzornak és kutatócsoportjának és minden olyan tudósnak, akik saját szakmai előmenetelüket, állásukat kockáztatva a GMO-k problémáira felhívták a figyelmet.

Témával kapcsolatos cikkeink >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás