Hirdetés

A Krisna-hívők szerte a világon szeretnék felhívni a figyelmet az indiai Yamuna folyó szennyezettségére és az ebből fakadó súlyos közegészségügyi és gazdasági problémákra, amelyek nem csak az ott élőket, hanem az egész világból érkező zarándokokat is érintik.

Ezúttal egy nagyon nehéz, fajsúlyos környezetvédelmi problémáról szeretnénk hírt adni, amely Indiában történik a Yamuna folyóval. A szent Yamuna folyó vizének 97%-át Haryana államban öntözőcsatornákkal tartják vissza, a tovább folyó víz pedig teljes mértékben a Delhiben keletkező szennyvízből és ipari hulladékvízből áll. Több millióan betegedtek már meg, és sok ezer újszülött, kisgyerek és tanyasi állat haldoklik. A Yamuna mentén élő gyermekek 23%-a szenved arzén- és ólommérgezésben, illetve egyéb, a szennyezett víz okozta megbetegedésekben. A helyzet jelenleg kilátástalan, a kormány azonban ígéretet tett arra, hogy egy szennyvízcsatornát épít a Yamunával párhuzamosan és megpróbálja megóvni a folyót a további szennyeződésektől.

Külön érdekesség, hogy a krízisről magyar forgatócsoport készít filmet: Yamuna: az ellopott folyó címmel. A csoport reméli, hogy alkotásukkal felhívják a világ figyelmét a folyó mentén élő emberek millióinak helyzetére. 
A témáról bővebbet és a film trailerét itt találhatjuk meg >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás