Hirdetés

A mai munkavállalókat már nem csupán a bérezés motiválja. Egyre inkább latba esik az álláskeresőknél egy munkahely környezettudatossága, vagy munkakör fenntarthatósága, mikor állást keresnek.

A generációs különbségek sok területen megmutatkoznak a munka világában is. A Y generáció, azaz az 1980 és 2000 között születettek növekvő számban vannak jelen a munkahelyeken és ezzel együtt egy másfajta szemléletet és prioritást is magukkal hoznak. Egyre fontosabbá válik, hogy egy munkahely környezettudatos és zöld legyen, a vállalt munkáknál pedig fontos szemponttá lett a fenntarthatóság. Az zöld álláskeresőket pedig szívesen támogatják az állásportálok és tárt karokkal fogadják a vállalatok.

Mik azok a zöld állások?

Zöld állás alatt vagy olyan pozíciókat értünk, amik elősegítik a környezettudatos és fenntartható működést, vagy olyan állásokat, amik a környezetvédelemhez közvetlenül kapcsolódnak. Ez utóbbi csoportba tartozik például a nálunk szinte még ismeretlen, de nyugaton már egyre népszerűbb termékútvonal nyomon követő menedzser, aki azért felelős, hogy a polcokra kerülő élelmiszer valós származását és feldolgozási módját igazolja, míg a környezetvédelemhez közvetlenül kapcsolódó állás jó példája lehet a környezetvédelmi technikus, aki a környezetvédelmi előírásoknak történő megfelelőséget vizsgálja egy cég működésében.

Hol találsz zöld állást?

Bár sajnos ott még nem tartunk, hogy külön portál legyen zöld állásoknak, de egy egyszerű kereséssel a nagyobb ismert álláshirdetési felületeken vagy a Linked-in-en már listázhatóak a fenntarthatóságot és zöld megoldásokat célzó állások.

Érdemes kicsit külföldi oldalakon is böngészni, mert az innovatív megoldások elsősorban onnan érkeznek. Eltarthat egy ideig, míg hozzánk is begyűrűznek az újfajta zöld pozíciók, de meg fognak érkezni és akkor már felkészülten tudod folytatni a keresést.

Hogyan válassz környezettudatos céget?

Ha fontos számodra a leendő munkáltatód környezetvédelmi tudatossága, akkor alaposan nézz utána a cégnek, mielőtt egy állásra jelentkezel. Az igazán elkötelezett cégek hitvallásukban, de még az arculatukban és az irodájukban is megjelenítik a környezettudatosság és a fenntarthatóság iránti elköteleződésüket. Sokat elmond a vállalatról az is, hogy milyen plusz juttatásokat ad a munkavállalóinak.

A jövő a fenntartható vállalatoké, így mindenki nyer azzal, ha ilyen cégeknél keresel munkát és tudásoddal az ő fejlődésüket támogatod.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás