Hirdetés

A Nemzeti Földalapkezelő tulajdonába kerülhet valamennyi állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett területnek minősül-e – erről Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyújtott be tegnap törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

A parlament honlapján elérhető törvényjavaslat indoklása szerint a javaslat célja – írja a Privatbankar.hu –, hogy az állami földek hasznosítása egységes tulajdonosi joggyakorlás keretében, egységes hasznosítási elvek mentén történjen.

Az indoklás szerint az NFA a védett természeti és NATURA 2000-es területek haszonbérbe adása során minden esetben érvényesíti a természetvédelmi szakmai előírásokat, amelyeket a nemzeti parki igazgatóságok adnak meg számára, így a kizárólagos a nemzeti parki igazgatósági vagyonkezelés fenntartása nem indokolt.

 

Március 10-én Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter az alábbi törvénymódosítási javaslatokat terjesztette elő az Országgyűlés számára:

– T/3749. számú törvényjavaslat az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról

– T/3754. számú törvényjavaslat a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény módosításáról

– T/3755. számú törvényjavaslat az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosításáról

– T/3785. számú törvényjavaslat a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról

– T/3788. számú törvényjavaslat az állami földvagyon kezelésével összefüggő egyes törvények módosításáról

A hivatkozott dokumentumok kikereshetők és PDF formátumban letölthetők az alábbi link használatával (kereséskor csak a számot kell beírni, vagy a számtartományt; pld. 3749 – 3788!):  http://www.parlament.hu/iromanyok-lekerdezese
 

 

Likvidálják a nemzeti parkokat?

Likvidálják a nemzeti parkokat?

Megszületett a kormányzati elhatározás a nemzeti parkok teljes kivéreztetésére, a földdel együtt a pénzt is elveszik intézményektől. A magyar természetvédelem elmúlt 40 évét lenullázó törvényjavaslatról tavasszal szavaz a parlament. Az egyik verzió szerint meg is szüntetik az intézményeket.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás