A rovat kizárólagos támogatója

A 2022. április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Zöld hét
Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Zöld hét 2024/11 Élelmiszerbiztonság háborús károk, tömegturizmus

Élelmiszer önellátás a Tisza mentén. Bukják a zöld rendszámot a plug-in hibridek. A háborús CO2-kibocsátás után is fizessenek jóvátételt az oroszok. Európában egyre komolyabb viharokat hoz a klímaváltozás. Az idei volt minden idők legmelegebb májusa. Brutális hőség világszerte. Az akkugyarmattá válás ára. Ritka harangvirágfaj kiirtása a Budakeszi Vadasparknál? Turisták, haza! Tömegturizmus kontra élhetőség.

Zöld hét 2024/10 politika és környezetvédelem

Tovább drágulhatnak az élelmiszerek a zöld termékdíj miatt? A legtöbb akkugyáras településen újraválasztották a polgármestert. A Kúria elmeszelte a BYD autógyár kapcsán titkolózó szegedi önkormányzatot. Az újabb orbáni nem ellenére érvénybe lép a természet-helyreállítási rendelet. Mit várhatunk magyar uniós elnökségtől? Az oroszok a spájz helyett a kormány számítógépeinkben vannak. Tízmilliárdok a határon túli magyaroknak.

Zöld hét 2024/9 Már májusban túllőttük magunkat.

Május 25-én a magyarok túllőtték magukat. A Rám szakadéktól Velencéig: tömegturizmus és klímaváltozás. Mi az az univerzális hőkomfortindex, és milyen nyárra számíthatunk? Hőhullámok és halálozás. Járda kávézaccbetonból, és globális homokhiány. Kire szavazzanak a zöldek az EP választáson?

Zöld hét 2024/8 A kormány engedélyt kér az EU-tól, hogy a magyarokat szennyezettebb környezetben tarthassa

200 apartmanházzal építenék be az Őrségi Nemzeti Park egyik tavát. Óriási veszélyben vannak tavaink. Lassan több lesz a szemét a Tisza-tóban, mint a hal. Már a férfiak heréiben is ott vannak a mikroműanyagok. Szakmailag nulla a Mohu-Mol koncessziós hulladékgazdálkodása. Finisben a választási kampány: Vitézy zöld kampányígéretei és az újra előkerült zöldlufik. Zöld állásfoglalást kér a… Tovább »

Zöld hét 2024/7 kommunikációs kaszálás és országmérgezés

A kiszámíthatatlan időjárás és az élelmiszerbiztonság.  Az ázsiai bozótszúnyog, lítiummérgezés, és a koreai akkugyárak. Fűkaszával a méhlegelők ellen – egyre szánalmasabb a választási kampány. A méhészminiszter álzöldítései és hazugságai. Vadmacskák kontra kivadult házimacskák.

Zöld hét 2024/6

Hiába sok a védett terület, ha ott szabad a favágás. Elromlott? Irány a közösségi javítóműhely. Áldás vagy átok a szivattyús energiatárolás? Megfutamodtak a kormánypárti tagok az akku-ipart tárgyaló parlamenti bizottsági ülésről. Vissza kellene vonni Paks2 elavult környezetvédelmi engedélyét. Palackvisszaváltás brutális áron? Naponta dőlnek meg a melegrekordok.

Zöld hét 2024/5

Mérgek a méregtelenítő kúrákban. Növekvő tavaszi fagykárok és elszálló gyümölcsárak. Emberi jogokat a bálnáknak! A mesterséges intelligencia rossz gombaszakértő. Norvég e-autó bumm. Erkélynapelemek és okos villanyórák. Bejött a svédasztalos menza. Városi klímastratégiák – a fogatlan papír tigrisek. Miért fontosak zöld szempontból a június 9-i választások? Fényvisszaverő felhőkkel a globális felmelegedést.

Zöld hét 2024/4 Fókuszban a víz

A Velencei tó vízutánpótlása és a balatoni nádgyilkos nádkoronasétány. A melegedő Duna atomerőművi problémája. A mikroműanyagok mellett a szinte örökéletű rákkeltő PFA vegyületeket is kimutatták a Dunából. Hogyan amortizálja le Orbán rezsicsökkentése az ivóvíz és csatornarendszert, és hogyan szoktatják át a cukros üdítőkről a csapvízre a bécsi iskolásokat?

ZÖLD HÉT 2024/3

Hogyan szennyez a Temu és a Shein? A környezetgyilkos divatipar- a fast fashion környezeti ára. Női vezetők és a fenntarthatóság. Mit tehetünk a beporzóinkért? Titok, hogy honnan jön a lencsénk a boltokba. Közösségi módszerekkel a klímavédelemért. Klímaváltozás és álmatlanság. Holdporral a globális felmelegedés ellen.

Zöld hét 2024/2

Az akkumulátor nagyhatalmi álmok árnyoldalai. Demokrácia vagy/és környezetszennyezés. Európai legnagyobb akkuhulladék lerakata leszünk. Balatoni nádirtás és kikötőépítési láz. A civilek szerepe a környezet védelmében, és az orbáni évértékelés zöld hazugságai. Mit csinál Budapest brüsszeli képviselete.  Kormánypropaganda és a tények.