Hirdetés

Határozottan bátrabban áll ki a köztársasági elnök a jogállamért, mint eddig. Áder ezúttal hiányolta az előzetes hatásvizsgálatot és a törvénytervezet véleményeztetését is.

Hatástanulmányokkal nem igazolt, kellően elő nem készített és az érintettekkel nem egyeztetett törvény, amely garanciák nélkül enged eltérést számos jogszabálytól, veszélyezteti a Margitsziget természetvédelmi és kulturális örökségi jellegét, valamint az alatta lévő ivóvízbázist – ilyen kifogásokkal dobta vissza Áder János azt a törvényt, amit a budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti teniszcsarnok megépítése érdekében fogadott el múlt héten a parlament.

A képen egy korábbi látványterv, Forrás: Magyar Hírlap

Február 20-án a parlament megszavazta, hogy a Margitszigetre egy 14 500 négyzetméteres, 26 méter magas teniszstadiont építsenek. A javaslatot Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke egyéni képviselői indítványban adta be, a javaslatot egy nap alatt nyomták át a parlamenten.

A centrum egyébként egy 7500 fő befogadására alkalmas centerpályából, egy ezer-ezerötszáz néző leültetésére alkalmas kiscenterből és további hat salakos pályából áll majd. Az eredeti elképzelések alapján a nemzeti teniszközpontot a Nemzeti Sportközpontok építené meg, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. pedig beruházási szolgáltatóként és építési ellenőrként venne részt a projektekben.

Az ügy előzménye: Rohamtempóban jön az újabb nagy építkezés a Margitszigeten

A tervezett teniszstadion 3 és fél méterrel lehet magasabb a Groupama Arénánál. Az új épület és az ideiglenes lelátók építésekor nem kell figyelembe venni a fővárosi önkormányzati rendeleteknek a parkolás rendjére, az építtetők személygépkocsi-elhelyezési kötelezettségére, a fás szárú növények védelmére, kivágására és pótlására vonatkozó, valamint az árvízvédelemmel összefüggő előírásait. Azonban az építtetőnek az illetékes önkormányzattal külön megállapodást kell kötnie a fák pótlásáról. A bontás, a földmunka, a mélyalapozás és az alaplemez-készítés építési engedély nélkül, illetve bontás tudomásulvétele nélkül végezhető.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás