Hirdetés

Tarlós/Tarolós István (és az ingatlanlobbi) ilyet akar a Római-partra. Ugyanez dunai léptékben és jegesár esetén?

Az alábbi videót kötelezően meg kellene mutatni a Római partot mobilgáttal "védeni akaróknak". Talán nem véletlenül nem ezzel demonstrálják a méregdrága és bizonytalan hatékonyságú beruházt. Elég ijesztő amikor pár centire van a gát tetejétől a víz és nincs mit tenni, átbukik rajta. A mobil árvízvédelmi falat nem lehet magasítani, még akkor sem ha kéne…És elég, ha egy helyen átszakítja egy fatörzs, vagy bármi más. Akkor mindent visz a víz. 70.000 ember biztonságát és tízmilliárdokat. (igaz ennek egy része már a haverok zsebáben landol addigra)

2011. január 8.  A németországi Zell településen a Moself olyó  8,7 méteres árhulláma átlépte az Óvárost megvédeni épített mobilgátat.

Tarlós nagy római-parti operettdemokráciájaTarlós nagy római-parti operettdemokráciája

A kockázatelemzés még nem készült el, amikor Tarlós megszavaztatta a mobilgátat. Április 5-én a Fővárosi Közgyűlés döntött a Rómia-part sorsáról: mobil gát épül a parton, ez pedig a jelenlegi természetközeli állapot felszámolását jelenti. A tét több tízezer budapesti létbiztonsága, no meg milliárdok, és a fideszes haverok ingatlanmutyija.

A főpolgármester szerint nem politikai, hanem szakmai döntés született.  Viszont az Átlátszó birtokában lévő tervezői szerződés ennek ellentmond, hiszen abból kiderül, hogy a megbízó pontosan körülírta, hová kerülhet a védmű – ezzel azt is, hogy mi épülhet a Rómain.

A lap kiderítette azt is, hogy a tervező nem készített kockázatelemzést és haváriatervet – vagyis a közgyűlés úgy döntött a mobil gátról, hogy nem volt tisztában annak a kockázataival. Pedig nem jelentéktelen a dolog tétje: egy 2013-as haváriaterv szerint a mobilgát sérülése esetén a hullámtérben élők figyelmeztetésére sem lesz elég idő, és néhány óra alatt több méteres víz boríthatja Csillaghegy egy részét, Békásmegyert, és a Pók utcai lakótelepet. Részletek >>>

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás