A rovat kizárólagos támogatója

A Fidelitas tagjai tegnap, a legnagyobb kánikula idején benzines fűkaszával lenyírtak egy, a Fővárosi Önkormányzat által “méhlegelő” táblával jelölt gyepet, a majd a lenyírt növényeket műanyag zsákokba gyömöszölték.


Az nyilván nem érdekelte őket, hogy emiatt hány rovar, ízeltlábú pusztul el, és hány növény nem tud magot hozni. Az sem, hogy a 35 fokban tövig nyírt gyep ki fog égni, a talaj felső részével együtt, így innentől kezdve egy szúrós, száraz valami fogja borítani ezt a részt, ami idővel még gyomosodni is fog. Ha van a talajban parlagfű mag, akkor most biztosan ki is nő (a tegnap levágott sűrű gyepben biztosan nem volt, pláne, hogy még csak mostanában csírázik).

Az sem érdekelte őket, hogy a fideszes vezetésű 12. kerületben és Székesfehérváron is több méhlegelő van. Hogy tavaly a fideszes Agrárminisztérium méheket telepített az egyik erkélyre.

Nem akarok ötleteket adni, de ha a baloldali városvezetés tesz valamilyen madárvédelmi intézkedést is, akkor az lesz a következő, hogy jönnek az ifjú fideszesek, és leverik a fecskefészkeket? Lerombolják a madáretetőket? Lebetonozzák a zöldsávokat és kivágják a fákat? Ja, várjunk csak, a Fidesz ezt országos léptékben csinálja már most is…

Szégyen gyalázat és szűklátókörű, végtelenül primitív ostobaság, amit ez az ifjú munkásőr tagozat művelt.

Szabó Rebeka ökológus, a Párbeszéd Magyarországért alapító tagja, Zugló alpolgármestere és Budapest főpolgármesterének megbízottja az állatvédelem területén.


Nyitókép:  fidelitas FB posztja. Érdemes a bejegyzés kommentjeit is elolvasni.  Nem ártana az ifjú fideszeseknek a politikai fejtágítás helyett biológia órákra járni, vagy a neten értelmes dolgokat olvasni, miután ostoba tettükre még büszkék is 🙁
Csak gratulálni tudunk az ifjú fideszeseknek. Hasznos, társadalmi munkát vállalni bármikor ajánlott. De vajon ezért a rongálásért megbírságolják őket?

Kapcsolódó anyagok:

2022-re a méhek fővárosa lehet Bécs

Óbudán hozza létre az ország első közösségi méhlegelőjét az Ébredj!

De miért lett a NER fő ellensége Soros és a migránsok után a városi fű?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás