Hirdetés

A Greenpeace európai uniós jogsértési eljárás indítását kérvényezi az almásfüzitői vörösiszap tárolón végzett veszélyes hulladékkal végzett tevékenység ellen 2012. január 25-én, szerdán 10 órakor az Európai Bizottság hivatalos magyar képviseletén.

A kérvényt Ambrus Dániel, a Képviselet politikai osztályának vezetője veszi át. A helyszínen vegyvédelmi ruhás aktivistáink az almásfüzitői tározón tárolt veszélyes hulladékokat is bemutatják az érdeklődőknek.Helyszín: Budapest, Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.

A Greenpeace az általa feltárt veszélyek dokumentációjával és szabálytalanságokkal már az összes magyar fórumot megjárta, a Tatai Zrt mégis tovább veszélyeztetheti Budapest ivóvízbázisát is a szabálytalanul működő és szivárgó tározókba hordott veszélyes hulladékokkal.
A jogsértési eljárást az Európai Bizottság vizsgálja ki, és amennyiben helyt adnak a Greenpeace által felkért jogi szakértők megállapításának, az eljárás végén felszólítják a Környezetvédelmi Felügyelőséget, hogy állítsák le a környezetre veszélyes és az uniós jogot sértő tevékenységet. A jogsértési eljárást az uniós normákkal ellenkező törvények miatt az Unió most különös alapossággal fogja vizsgálni, ezért okkal remélhető, hogy belátható időn belül megnyugtatóan rendeződik a Dunát súlyosan veszélyeztető hulladéklerakó ügye.

Kapcsolódó anyagok:

Almásfüzitői vörösiszap: hatósági jogsértés

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás