Hirdetés
Forrás: LMP

Horvátországban buldózerekkel bontják el az illegálisan épült nyaralókat. Magyarországon, a Római-parton ezzel szemben a szabálytalanul épült ingatlanok tulajdonosai központi jutalmat kapnának: 4 milliárd forintból védenék meg ártéri vagy hullámtéri építményeiket. Eközben elpusztítanák Budapest utolsó természetes Duna-partját. Az LMP azt javasolja a Fővárosi és a III. kerületi önkormányzatnak, hogy álljon el a tervtől – amíg lehet.

Pénteki ülésén a Fővárosi Közgyűlés várhatóan dönt a Római-partra tervezett mobil gátrendszer továbbtervezéséről. Az LMP határozott álláspontja, hogy a természeti értékek megvédése, a százezrek kikapcsolódását biztosító táj és kultúra megvédése fontosabb, mint néhány ingatlantulajdonos lobbiérdeke. Az ártérre és hullámtérre felelőtlenül és szabálytalanul építkezőknek nem jár védelem, különösen nem adófizetők milliárdjai.

Látható az is, hogy paradox módon a mobil gát még a helyi ingatlantulajdonosok nagy részének sem érdeke: lerombolja azokat a természeti és kulturális értékeket, amire rátelepültek. A terv hallgat arról, hogy a gát megépítésekor eltűnne az ártéri erdő: több száz öreg, hatalmas, pótolhatatlan fát vágnák ki; eltűnne Római-part százéves hangulata, megszűnne az evezős- és kultúrélet, veszélybe kerülne Budapest utolsó természetes sóderes Duna partja.
Az LMP támogat minden olyan civil és szakmai kezdeményezést, ami Budapest utolsó természetes partszakaszának megóvását célozza, és határozottan fel fog lépni, amennyiben a Főváros és a kerület nem áll el ettől a balga tervtől.

Szél Bernadett
az LMP parlamenti képviselői csoportjának vezető-helyettese,

Heltai László
az LMP szóvivője,

Várnai László
az LMP önkormányzati ügyvivője.
 

Kapcsolódó anyagok:

Folyik a küzdelem a Római-part körül

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás