Hirdetés

A 2013. október 3-i daruszámolási adatok szerint a Hortobágyon 85.500 daru tartózkodott, mely e kora októberi időszakban abszolút rekordnak számít! A darubehúzást megtekintő túrákat szervez hétvégi időpontokban a park.

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe, a híres daruvonulás pedig az őszi naplementék legvonzóbb természeti eseménye, a Hortobágy egyik leglátványosabb madármozgalma. A vonuló darvak napközben a nemzeti parkot övező mezőgazdasági táblákon táplálkoznak. Késő délutántól gyülekeznek újra a pusztán, ahonnan csapatokban húznak a halastavak irányába, ahol az éjszakát töltik. Az Észak-Európából szeptember második felében érkező madarak a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak nálunk, majd továbbindulnak észak-afrikai, tunéziai, szudáni telelő területeikre. A Hortobágyon átvonuló darvak száma másfél évtized alatt néhány ezerről 80-100 ezerre nőtt. Az eget betöltő hangos darucsapatok látványa minden szemlélő számára felejthetetlen élményt nyújt.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság darubehúzást megtekintő túrákat szervez hétvégi időpontokban, továbbá külön egyeztetéssel hétköznap is. A túrákról részletesebb információ >>>  A túrákra előzetesen kell bejelentkezni a HNP Látogatóközpontjában: HNP Látogatóközpont és Kézművesudvar Tel.:52/589-000, 52/369-140 Tel./fax: 52/589-321 • E-mail: info@hnp.hu 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás