Hirdetés

A delfinekről szóló hatvanas évekbeli TV-sorozat delfinidomárja, Ric O’Barry videóban hívja fel a figyelmet a delfinek fogságban tartása körüli problémákra. Szombaton demonstráció a Japán Nagykövetség előtt.

 

 

 

 

2014. 08. 29. és 09. 01. között a világ számos pontján megemlékezünk a taijii beűzéses delfinvadászat ártatlan áldozatairól.

Minden év szeptember 1. és március közepe között a taijii delfingyilkosok kihajóznak, hogy a közeli vizekben vonuló delfincsaládokból zsákmányoljanak. Beterelik a rémült teremtéseket a sekély öbölbe, ahol először az idomárok kiválasztják a delfinrabszolgatartó-intézmények használatára alkalmas egyedeket. A család többi tagjára horrorisztikus kivégzés vár: könyörtelenül fémrudat szúrnak a gerincükbe, a szerencsétlen áldozat nem hal meg azonnal, hanem lassan, órákon át tartó fájdalmas agonizálással, saját vérében fullad meg, gyakorlatilag még agonizálnak, amikor testüket a mészárszékre húzzák. A világ egyetlen vágóhídján sem engedélyezett hasonló mészárlási módszer!

A taijii beűzéses delfinvadászat szolgálja ki a világ delfin-rabszolgatartó-intézményeinek igényeit. Amíg a delfin-rabszolgatartó-iparág létezik, addig a tajii delfinmészárlás is folytatódni fog. Mindkét iparág a XXI. század szégyene, melyre a társadalomnak nincs szüksége.

Egyszerű és tagadhatatlan összefüggés, melyet a delfingyilkosok minden alkalommal hangsúlyoznak, áthárítva a felelősséget arra az iparágra, amely a legtöbbet profitál a cetek kínzásából!

A budapesti demonstráció időpontja: 2014. augusztus 30., szombat, 15:00–16:00.

Helyszín: Japán Nagykövetség, Budapest, XII. Zalai u. 7

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás