Hirdetés

Egy évvel a kinevezése után, 2015. július 22-én Baranyai Gábor vízlépcső-ügyi kormánymeghatalmazott arról jutott egyetértésre a szlovák partnerével, hogy figyelmen kívül kell hagyni a hágai Ítéletet.

Történt ez annak ellenére, hogy amikor a miniszterelnök felhatalmazta, hogy vezesse a magyar-szlovák tárgyalások folyamán a magyar küldöttséget, akkor egyúttal meghatározta a tárgyalások célját is: "egyetértek a Magyarország Kormánya és a Szlovák Köztársaság Kormánya között a hágai Nemzetközi Bíróság 1997. szeptember 25-i ítéletével … összhangban álló, az Ítélet végrehajtása érdekében megalkotandó, a … Szerződést … felváltó vagy kiegészítő megállapodás … létrehozásával".

Baranyainak a kormánymeghatalmazottak pozsonyi találkozójáról az igazságügyi miniszter számára összeállított 2015. július 23-i Feljegyzését, valamint munkatársunknak a Feljegyzésről készített elemzését már el lehet olvasni a www.vedegylet.hu-n.

A magunk részéről ezzel kívánunk hozzájárulni az ugyancsak október 13-án, Ásványrárón a kormánymeghatalmazott által megtartani tervezett "a bős-nagymarosi vitarendezéssel kapcsolatos tárgyalások aktuális helyzetéről szóló tájékoztató"-hoz – közölte a Védegylet Egyesület ma közleményében.

Kapcsolódó anyagok:

Újra aggódnak a zöldek Duna ügyben

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás