Hirdetés
greenfo/MTI/OS

Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke személyes találkozót kért Áder János köztársasági elnöktől. Egyeztetést kezdeményezett hazánk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáiról, beleértve a budapesti zöldfelületek ügyét is. Választ nem kapott.

Sallai, ha szükséges, innentől kezdve minden héten elküldi kérését a Köztársasági Elnöki Hivatalba, mert egyre inkább úgy tűnik: a kormányban már senki nem maradt, akit érdekelne hazánk környezeti állapota, természeti erőforrásai és ebben az élhetőbb városi környezet sorsa.

Sallai R. Benedek az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke a legégetőbb környezetvédelmi kérdésekben szeretne egyeztetni: többek között

— a budapesti zöldfelületek és a nemzeti parkok megcsonkításáról,
— a környezet- és természetvédelmi hatóságok maradékának kiüresítéséről,
— a Balaton lebetonozásáról és privatizációjáról,
— a kiskunhalasi szennyezésről,
— a Pécs mellé tervezett atomhulladék-lerakóról,
— a Tisza szennyezettségéről,
— a Natura 2000 területek kiárusításáról,
— és a magyar erdők jövőjéről.

Több mint 2000 fa kivágása történhet meg rövid időn belül csak a Római-parton, és a nemzetközi szinten zöld ügyekért kiálló köztársasági elnök mélyen hallgat és válaszra sem méltatja a szakterülettel foglalkozó országgyűlési bizottság elnökét. 

Az FFB elnöke egyre reménytelenebbül bízik benne, hogy a hazánkat érintő fajsúlyos környezetvédelmi kérdésekben partnerként számíthat a köztársasági elnökre, és hogy közösen valódi, széleskörű, médianyilvános szakmai és társadalmi párbeszédet kezdeményezhetnek, a kormány által manipulált látszategyeztetések, és látszattevékenységek helyett – írta ma sajtóközleményében az LMP parlamenti frakciója.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás