Hónapok óta szünetel a roncsautó átvétel sok bontóban

2024. január 7.

Hírek

Sok bontó hónapok óta nem vesz át roncsautókat. A Hvg szerint ez azért alakult így, mert a roncsautók tavaly óta a bontókból a MOHU-hoz kerülnek, amivel a bontók elesnek a bevételeik nagy részétől, amit az alkatrészek eladásából szereztek.

Illegális hulladéklerakó van, kormányzati szándék nincs

2023. március 21.

Hírek

A Gödöllői-Dombságon óriási illegális hulladéklerakó nő napról napra. Két éve van a kormánynak akcióterve – papíron.  Az LMP minden jogi lépést megtesz, hogy ez a hatalmas környezetszennyezés minél gyorsabban eltűnjön, és a tettest felelősségre vonják.

Változatlanul nő a veszélyes hulladék mennyisége az Unióban

2023. január 18.

Hírek

A csökkentésére irányuló intézkedések ellenére az Unióban keletkező veszélyes hulladék mennyisége 2004 óta folyamatosan nő. Az Európai Számvevőszék által közzétett felülvizsgálat rávilágít a veszélyes hulladék kezelésének olyan jelenlegi és jövőbeli kihívásaira, mint az osztályozás javítása, a nyomonkövethetőség biztosítása, az újrahasznosítás növelése, valamint a továbbra is jövedelmező üzletnek számító illegális kereskedés elleni küzdelem.

A MOL nyerte a hulladékgazdálkodási koncessziós eljárást

2022. július 15.

Hírek

A Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot a Mol nyerte el, így 2023. július 1-jét követően 35 évig a társaság végezheti az évi közel 5 millió tonna magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről, valamint megvalósítja a kapcsolódó beruházásokat.

Az ökológia nagykönyve

Kiadványok

Úgy élünk ezen a bolygón, mintha lenne egy másik, ahová továbbállhatnánk. A kormányoknak és az egyéneknek továbbra is kemény dió megoldást találni a fogyasztás csökkentésére és a hulladék újrahasznosítására.

Ki lesz a magyar szemétkirály? Újabb rendszerváltás a hulladékgazdálkodásban

2021. szeptember 12.

Hírek

A kormány 35 évre kiszervezi szinte a teljes hulladékgazdálkodást. Ez másfél emberöltőnyi idő. A pályázat nyertese élet és halál ura lesz egy egész iparágban, ugyanakkor mindig ott lebeg majd a feje fölött a milliárdos kötbérek réme. Az eljárást már megindították, remélhetőleg lassan kiderül, ki lesz a magyar szemétkirály. Szilágyi László, környezetvédelmi projektmenedzser, a Zöld Műhely… Tovább »

Orbán 35 évre lemutyizná a hulladékgazdálkodást

2021. augusztus 19.

Hírek

A hulladékról szóló törvény ősszel kezdett, tavasszal befejezett módosítása, mely a települési hulladékokkal való gazdálkodást az autópálya-üzemeltetéshez hasonlóan koncesszióba adnák, óta tudni lehetett, hogy jön a pályázati kiírás. Várták márciusra, július végére, végül augusztus közepe lett belőle. A Molnak ál la zászló.

Jöhet a külföldi szemét Magyarországra

2021. július 31.

Hírek

Az ellenzéki képviselők kérdéseire adott kormányválaszok jelentősen árnyalják az Orbán-kabinet hulladékkupacok elleni, egyelőre főképp szavakban vívott küzdelmét – írta a Népszava.

Környezetvédelmi világnap: véget kell vetni a Fidesz zöldre festésének!

2021. június 5.

Hírek

Ma van a Környezetvédelem világnapja, úgy is mondhatnánk, hogy a globális környezetpolitika születésnapja, amikor számot kell vetnünk azzal, hogy Magyarország hogyan is áll a környezeti problémák kezelésével, megoldásával kapcsolatban. A kormány önfényezése szerint megkülönböztetett figyelmet fordítanak a természeti értékeink és környezetünk megóvására. Az LMP szerint az évtizedes Fidesz-kormányzás után sajnos szinte lehetetlen érdemi eredményeket felsorolni.