SOS kell lépni az új napenergia program támogatásáért

2023. december 28.

Hírek

Felpörögtek az események a napenergia-piacon: a kormány 2023. december elején jelentette be, hogy 75,8 milliárdos keretösszeggel új Napenergia Plusz Programot indít, melyben várhatóan 15 ezer lakossági felhasználó juthat energiatárolóval kiegészített napelemes rendszerhez, 66%-os állami támogatással. A pályázat előregisztrációja 2024. január 15-én indul, és a beérkezések sorrendje dönt, nincs régiónkénti elosztás. Érdemes tehát időben lépni!

A megfelelő inverterek tovább optimalizálják a napelem rendszert

2023. március 21.

Hírek

Bolygónk védelmének egyik alappillére a megújuló energiaforrásokra való átállás. Az elmúlt években pedig az olyan energiahatékony megoldások, mint a napenergia használata a vállalkozásokon túl lakossági körökben is egyre elterjedtebbé, sőt, preferálttá vált.

2023-ban sem csökken a nyomás a hazai napelemes piacon

2023. január 16.

Hírek

Szűk határidőkkel, pluszköltségekkel és kivitelezői kapacitáshiánnyal kell az idei évben is szembenézniük azoknak, akik napelemes megújuló rendszerekkel szeretnék fedezni háztartásuk energiaigényeit.

Merre tovább napelemek? Tényleg nem éri meg többé új rendszereket telepíteni?

2022. november 10.

Hírek

Bár a kormány felfüggesztette az újonnan szerződő napelem-tulajdonosok számára a hálózati visszatáplálás lehetőségét, a napenergiára váltás továbbra is racionális és belátható időn belül megtérülő befektetés maradt. Az új szerződéseket ugyanis változatlanul szaldós elszámolás mellett köthetik az érintettek. Ráadásul érvényes az inflációs időszakok örök igazsága is: vedd meg ma, mert holnap többe fog kerülni.

Az energiaválság közepén raktárakban porosodnak a napelemek

2022. szeptember 28.

Hírek

Több tízezer napelempanel áll különböző európai raktárakban, miközben a kontinens példa nélküli energiaválsággal kénytelen megbirkózni – ugyanis a napelemek vásárlása sokkal gyorsabb ütemű, mint a telepítésé.

Napelemre pályázik? Nyugi, a Technológiai és Ipari Minisztériumnál befagyott a projekt

2022. július 20.

Hírek

Nem sokkal a választások előtt még örömmel tájékoztatta az állam a napelemre jogosultan pályázókat, hogy pozitív elbírálásban részesültek, ám azóta síri csend: se szerződés, se pénz, az árak viszont megugrottak. Van, aki szerint a pályázatokat eleve dilettánsok írták ki, sokan már most százezreket buktak, és egy fillért sem kaptak az államtól.

Hogyan működik a napelem, és miért éri meg beruházni rá?

2021. november 10.

Hírek

A napelemek már hozzátartoznak napjaink látképéhez: mind több és több ház tetején tűnnek fel a jellegzetes megjelenésű panelek. Örömteli tendencia ez, hiszen a 21. század a megújuló energiaforrások százada kell, hogy legyen – ahhoz, hogy óvjuk a Földet, sokrétűen kell használnunk a nap melegét. Mégis sok téves információ és égető kérdés van jelen a közbeszédben… Tovább »

A napelemes rendszer lelke: az inverter

2021. március 15.

Hírek

A napelemes rendszerek működésüket tekintve többfélék lehetnek, aszerint, hogy kapcsolódnak-e az áramszolgáltató hálózatához vagy sem.

A napelemeket is megfertőzte a koronavírus

2020. február 15.

Hírek

A kínai koronavírus járvány nem csupán az olajkereslet visszafogása révén hat az energiaszektorra immár egyre inkább globális szinten is. A feldolgozó-ipari gyártóegységek leállásainak és a termelés akadozásának eredményeképpen a fotovoltaikus panelek és a napelemrendszerek egyéb komponenseinek kínai exportjában fennakadások mutatkoznak, ez pedig már Ázsia-szerte zavart okoz a napenergia ipar ellátási láncában, negatívan befolyásolva az iparági projekteket is.