Leváltották a Menczer Tamásnak visszaszóló nemzeti parki vezetőt

2024. január 4.

Hírek

Leváltották a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, aki Menczer Tamás külügyi államtitkár ellenállása ellenére sem akart újra keresztet a fokozottan védett Nagy-Szénásra. Vajon politikai bosszú, vagy valamilyen NER mutyi lehet a háttérben?

Megnyílt a Szeleta Park Látogatóközpont Miskolcon

2023. december 14.

Hírek

A Bükki Nemzeti Park alapításától számított több mint 4 évtized után, először nyílt lehetőség a Szeleta-kultúra színvonalas bemutatására a 3 milliárdból elkészült Szeleta Park Látogatóközpontban, amely a hazai nemzeti parkok ökoturisztikai bemutatóhelyei közül a legnagyobb.

Hortobágy, a dicső rónaság

2023. november 10.

Hírek

50 évvel ezelőtt, 1973-ban a Hortobágyon alakult meg Magyarország első nemzeti parkja, amely nemcsak az első, de a legnagyobb és legismertebb nemzeti park is hazánkban – jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a „Hortobágy, dicső rónaság…” 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park című kiállítás megnyitó ünnepségén.

Hazánk területének egyharmada természetközeli állapotban maradt fent

2023. szeptember 26.

Hírek

Magyarország területének csaknem egyharmada természetközeli állapotban maradt fent, amely Európa többi országához viszonyítva kiemelkedő arány – közölte ma Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára ’A Tihanyi-félsziget és térségének komplex élőhely-fejlesztése’ című projekt zárórendezvényén Tihanyban.

Pro Natura elismerések 2023-ban a természet szolgálatáért

2023. május 26.

Hírek

A természetvédelem területén és a természet védelméért dolgozó szakemberek mindannyiunkat megajándékoznak, eredményeikből mindannyian részesülünk – mondta Nagy István agrárminiszter ma Balatonfüreden, ahol átadta a Pro Natura díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és Miniszteri Elismerő Okleveleket.

Magyar sikerek a környezet- és természetvédelmi LIFE programban

2022. november 12.

Hírek

Magyarország rendkívüli sikereket ért el az egyetlen, dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogató uniós forrás tekintetében, hiszen eddig 41 LIFE projekt keretében csaknem 70 millió euró összegű támogatást nyert el hazánk.

Negyvenöt éves a Bükki Nemzeti Park

2022. július 17.

Hírek

A természetvédelem önmagában nagyon fontos, de egyedül kevés, azt csak a helybéliek támogatásával tudják végezni – mondta Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a Bükki Nemzeti Park alapításának 45. évfordulója alkalmából tartott jubileumi rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kácson.

A legtöbb panda Csongrádon munkálkodott

2022. június 26.

Hírek

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 31. Országos Találkozóját 2022 június 24-26 között Csongrádon szervezte a „pandás” WWF Magyarország. Mai podcastunk a pénteki megnyitón készült, ahol a természetvédelemért felelős államtitkár feltette a kérdést: Mit szeretnénk csinálni a jövőben? És rögtön válaszolt is rá Rácz András: “semmi egetrengetőt”.

Nemrég még dúvadként irtották a madarakat

2018. december 7.

Hírek

A védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető mérgezések visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója.

Újjáéledő Hanság

2016. október 28.

Hírek

Az előző európai uniós ciklusban mintegy 36 milliárd forintból fejlesztettek természetvédelmi területeket Magyarországon, és 2015-16-ban 31 Mrd értékben nyújtottak be pályázatokat a nemzeti parkok – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára Lébényben.