Magyar sikerek a környezet- és természetvédelmi LIFE programban

2022. november 12.

Hírek

Magyarország rendkívüli sikereket ért el az egyetlen, dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogató uniós forrás tekintetében, hiszen eddig 41 LIFE projekt keretében csaknem 70 millió euró összegű támogatást nyert el hazánk.

Negyvenöt éves a Bükki Nemzeti Park

2022. július 17.

Hírek

A természetvédelem önmagában nagyon fontos, de egyedül kevés, azt csak a helybéliek támogatásával tudják végezni – mondta Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára a Bükki Nemzeti Park alapításának 45. évfordulója alkalmából tartott jubileumi rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kácson.

A legtöbb panda Csongrádon munkálkodott

2022. június 26.

Hírek

A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 31. Országos Találkozóját 2022 június 24-26 között Csongrádon szervezte a „pandás” WWF Magyarország. Mai podcastunk a pénteki megnyitón készült, ahol a természetvédelemért felelős államtitkár feltette a kérdést: Mit szeretnénk csinálni a jövőben? És rögtön válaszolt is rá Rácz András: “semmi egetrengetőt”.

Nemrég még dúvadként irtották a madarakat

2018. december 7.

Hírek

A védett és fokozottan védett madarakat veszélyeztető mérgezések visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója.

Újjáéledő Hanság

2016. október 28.

Hírek

Az előző európai uniós ciklusban mintegy 36 milliárd forintból fejlesztettek természetvédelmi területeket Magyarországon, és 2015-16-ban 31 Mrd értékben nyújtottak be pályázatokat a nemzeti parkok – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára Lébényben.

Együtt a natúrparkok működéséért

2013. október 20.

Hírek

A magyar natúrparkok fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és több, a területen érdekelt intézmény és szervezet.

Természetvédelmi kezelési terv készül a Balaton-Nagyberekről

2012. szeptember 15.

Hírek

Terv készül a Balaton Nagybereki Fehér-víz terület természetvédelmi kezeléséről, ebben kizárólag a természetvédelmi szempontokat szem előtt tartva írják majd elő az irányadó vízszintet – mondta a VM helyettes államtitkára. Az, hogy a jelentős beruházás költségét kinek kell majd állnia, még kérdéses.