A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

Magyarország legkevésbé támogatott, megosztó és valós értékeket is visszafordíthatatlanul elpusztító, cseppet sem zöldfelületi projektje. A végtelen Liget-projekt csak nyeli a milliárdokat, és nem látni, mi lesz a vége. 8 év rémálom dióhéjban. A filmben sem Baán László, sem a projektben érintett bármelyik cégvezető nem volt hajlandó megszólalni.

A Partizán 38 perces dokumentumfilmben mutatta be, hogy a magyar kormány, Baán László miniszteri biztos és azok a cégvezetők, akik felelősek az egészért, hogyan fogtak neki a budapesti Városliget átalakításának, és hogyan hazudták végig az egész Liget-projektet.

Gulyás Mártonék végigvették, hogyan valósult meg szinte minden, amitől már a legelejétől tartottak a tiltakozók, akiket valahogy sosem akartak meghallgatni. A fővárostól elvéve a kérdést nagyon gyorsan döntöttek az egészről, majd azt sem hagyták, hogy népszavazást lehessen kiírni a dologról.

A filmből kiderül, hogy a beruházás mennyire nem transzparens, és hogy a költségek az eseti jelleggel hozott döntések miatt is egyre csak nőnek, de ennek részleteiről sem lehet tudni semmit. A határidők pedig tolódnak ki, és még mindig fogalmunk sincs, hány év múlva és hány százmilliárd forint elégetésével lesz vége az egésznek. Az sejthető, hogy Orbán NER baráti köre ezen is óriásit kaszál. És ott van még a Biodóm, ami pénzügyi katasztrófával fenyeget.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás