A rovat kizárólagos támogatója

Országnéző élményprogramot hirdet a Légiközlekedési Kulturális Központ (Aeropark) együttműködésben a Smartwings légitársasággal, a Budapest Airport támogatásával.  Egy Boeing 737-800-assal repítik a magasba az utazási élményre kiéhezett utasokat. Az antizöldítési verseny dobogós ötlete.

A tervezett útvonal érinti a többi között a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet, ez azonban az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat. Az utazómagasság ezúttal nem 10 ezer méter lesz.  A különleges, országnéző Budapest–Budapest járat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról indul.

A jegy kizárólag elővételben, kizárólag bankkártyás fizetéssel váltható meg. A programon kizárólag érvényes, kifizetett regisztrációval rendelkező utasok vehetnek részt. A minimális korhatár betöltött 6. életév. Az élménycsomag a sétarepülés mellett tartalmazza az ingyenes belépést az Aeropark repülőmúzeumba. Leszállás után körülbelül 1 órás reptérlátogatás indul az Aeropark Ikarus autóbuszaival. Belföldi repülésről lévén szó, landolás után a karanténkötelezettség az utasokra nem vonatkozik- írták a szervezők honlapjukon.

A fajlagosan legszennyezőbb légiközlekedést fölöslegesen így reklámozni, hiszen csak új értelmetlen luxusokat vezetünk be. Már így is nagyon nehéz a (legitim céllal rendelkező) repüléssel kapcsolatos üvegházgáz-kibocsátásainkat lecsökkenteni, hogy a gyerekeinknek még valamennyire élhető legyen a világ és Magyarország, ennél jobban és intenzívebben (és értelmetlenül) kevésbé lehet azon dolgozni, hogy szennyezzük a légkört, megsüssük a gyerekeinket.  Reméljük a példa nem lesz ragadós, és nem szerveznek pl. harckocsis “retrorallyzást” az ex szovjet lőtereken.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás