Hirdetés
Forrás: hvg.hu/360

Soha nem látott tempóban népesülnek be Budapest és néhány vidéki város agglomerációs övezetei. A kormány addig fűtötte a lakáspiacot, amíg a fejlesztőkön kívül mindenki más rosszul járt.  Víz, csatorna, burkolt út és közvilágítás nélküli lakóparkok. A szomorú helyzetet a HVG járta körül.

Pörögjön az építőipar, nőjön a gazdaság, aztán utánunk a vízözön”; ez a kormány lakásépítési politikájának mottója, a hosszú távú következményekkel mit sem törődnek  – fakadt ki a HVG-nek egy nyugat-magyarországi városvezető.

Ami azt illeti, az özönvíz egyes településrészeket már szó szerint elöntött az elmúlt napok felhőszakadásai során, például Dunakeszin és Érden. Mindkettő Budapest gyorsan fejlődő agglomerációs övezetébe tartozik, ahol gombamód bújnak ki a földből a többlakásos, hunyorítva családi háznak tűnő kockák, amelyeknél a fejlesztők nem oldják meg a csapadékvíz elvezetését (sem). Csakhogy az intenzív terepkövezés és betonozás időszakában egyre fogynak azok a területek, amelyek el is tudnák azt nyelni – magyarázza Tetlák Örs, Érd alpolgármestere.

„Ekkora vízre anno csak Noé készült fel” – vette keserűségében poénosra a közösségi oldalán Pethő Krisztián, Dunakeszi önkormányzati képviselője.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás