Hirdetés

Erre varrjatok gombot!: “Tisztelt Parklátogató! Ezen a területen a Főkert és a svájci ZWAH Egyetem együttműködésével ökológikus szemléletváltású kísérlet zajlik, melynek célja, hogy a főváros változatos növény- és állatvilágának védelmét szem előtt tartva végezzük a zöldfelületek fenntartási munkáit.

A kísérleti évelőágy olyan fajokból került kiültetésre, melyek a speciális budapesti klímát – vagyis a hazánkra jellemző szárazságokat, forróságot és a városi szennyezett levegőt – jól tolerálják. A fajok kiválasztásában a svájci ZWAH Egyetem kísérleti eredményeire támaszkodtunk, természetesen az eredményeket adaptálva az itteni speciális körülményekkel. A fajtaösszetétel kialakításakor figyelembe vettük, hogy a növényegyüttes az év nagy részében díszítőértékkel bírjon, így teremtve meg egy gazdag virágzású, díszes felületet. A kísérlet eredményeképp megjelenő virágfelület otthont, élelmet ad a különböző lepkéknek, méheknek és egyéb rovaroknak, és szépségével Budapest dekoratív zöldfelületeit gazdagítja, egyben fontos zöldfolyosóként ökológiai hatása is jelentős. Kérjük, figyeljen a városi természet értékeire Ön is!

Projekt címe: Csereprogram a fenntartható ökológikus városi zöldfelületek adaptációja céljából. A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg. A Svájci Hozzájárulás által nyújtott támogatás összege: 23.956.434 Ft." – itt: BAH csomópont.

Forrás zöld8 fb oldala

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás