Hirdetés

2022 november 9-10. között 8 mediterrán ország érdekelt felei, vállalkozók, startupok, politikai és pénzügyi intézmények gyűlnek össze, hogy együttműködéseket hozzanak létre és felgyorsítsák a környezetvédelmi és társadalmi innovációkat. SwitchMed Riminiben az IEG nagyszabású rendezvényén, amely a fenntartható gazdasági megközelítéseket népszerűsíti a Földközi-tenger térségében.

Fókuszban a kék gazdaság a vízügyi kérdésekkel kapcsolatos leginnovatívabb projektek díjátadója a halélelmezési rendszerekről szóló konferencia keretében.

Ecomondo, a körforgásos gazdaság nemzetközi referenciája. “Idén” – jelenti be Corrado Peraboni, az IEG vezérigazgatója – “a november 8. és 11. között a Rimini Expo Centerben megrendezésre kerülő Italian Exhibition Group kiállításon 9-én és 10-én megrendezésre kerül a “SwitchMed Connect”, az Európai Unió által finanszírozott, kétévente megrendezésre kerülő vezető rendezvény, amely a körforgásos gazdaság megközelítését népszerűsíti Algériában, Egyiptomban, Izraelben, Jordániában, Libanonban, Marokkóban, Palesztinában és Tunéziában, és amelyet először rendeznek meg Olaszországban.” A kiállításon a “SwitchMed Connect” című rendezvényt a Rimini Expo Centerben rendezik meg.

Ebből az alkalomból a teljes zöld ökoszisztéma legfontosabb mediterrán érdekeltjei részt vesznek a zöld technológiák terén a legfontosabb eseményünkön, hogy lehetővé tegyék a szinergiákat, a know-how cseréjét és felgyorsítsák a környezetvédelmi és társadalmi innovációkat- mondta Alessandra Astolfi, a globális kiállítás igazgatója.

“Nagyon hálásak vagyunk az Ecomondónak, hogy otthont ad a kiemelt rendezvényünknek” – közölte Enrique de Villamore, az esemény megvalósításáért felelős MedWaves igazgatója, hozzátéve: “A SwitchMed Connect egyedülálló lehetőség arra, hogy hidat képezzen a Földközi-tenger két partja között a régióban a körforgásos gazdaságra való szükséges átállás körül”.

Az Európai Unió által 2013-ban alapított SwitchMed az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezete (UNIDO), az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) gazdasági részlege és a MedWaves, az UNEP/MAP fenntartható fogyasztással és termeléssel foglalkozó regionális tevékenységi központja közötti együttműködés eredménye.

A “SwichMed Connect” keretében a Földközi-tenger térségének vezető start-up vállalkozásai, vállalkozói, ágazati szereplői, politikai és pénzügyi intézményei gyűlnek össze az Ecomondóban, hogy elősegítsék és felgyorsítsák a fenntartható fogyasztási és termelési modellekre való átállást a Földközi-tenger déli részén. A második napon kerül sor az EYESONBLUE ünnepségre, amelyen a 3 legjobb vállalkozót és innovatív kékgazdasági projektjeiket díjazzák. A versenyt az Európai Bizottság Szomszédsági és Bővítési Főigazgatósága (DG NEAR), az EU déli szomszédai és a SwitchMed program közösen szervezi.

A programban szerepel a “SwitchMed: fenntartható és körforgásos haleledel-rendszerek a mediterrán térség kék gazdaságáért”, valamint konferenciák a következő transzverzális témákról: textil- és divatipar, a fenntartható finanszírozáshoz való hozzáférés, a műanyagok körforgása és a nyílt ökoinnováció.

Az Ecomondo 2022, amely immár 25. alkalommal kerül megrendezésre, és a körforgásos gazdaság és a fenntartható fejlődés témáinak előfutára, partnere lesz az első mediterrán pavilonnak is a COP27 konferencián, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményét aláíró országok éves találkozóján, amelyre 2022. november 6. és 18. között kerül sor Sharm el-Sheikhben.

A folyamatosan frissített program a következő címen érhető el >>>

AZ ECOMONDO 2022-RŐL

A November 8-11 közötti ECOMONDO nemzetközi szakkiállítás szervezője az Italian Exhibition Group S.p.A.
Facebook: www.facebook.com/EcomondoRimini 
Twitter: http://twitter.com/Ecomondo
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ecomondo-the-green-technologies-expo/


 

Korábbi cikkeink: 

A COP27 az ECOMONDO partnere az első mediterrán pavilonban

Afrikában felgyorsul a zöld átmenet

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás