Hirdetés

Elérkezett a pillanat, amit már oly régóta vártunk! Ismét a megszokott, régi, ám nekünk oly gyönyörű balatoni panoráma tárul elénk Balatonvilágoson – írta az Aligai Fürdőegyesület.

A héten eltűntek az egész nyáron tájsebként éktelenkedő oszlopok is, és hamarosan az utolsó elem is eltűnik a néhai, ám soha nem is működő vízisport élménypályából. Az Aligai Fürdőegyesület képes beszámolója a bontásról:

Emlékeztek még? Nagyjából 2 hónapja az alábbiakhoz hasonló képpel közöltük, hogy egy környezetromboló vízisport élménypálya szörnyűség van épülőben Balatonvilágos partszakasza előtt. A felháborító események és az azóta eltelt hetek kemény küzdelmei után azonban már sokkal szívesebben nézünk az igencsak hasonló, ám tartalmukban mégiscsak különböző képsorokra. Ezek ugyanis már a bontás képei. A beruházónak alig több, mint egy hete maradt, hogy az utolsó betonelemig eltávolítson mindent a néhai, ám soha nem is működő vízisport élménypályából.

Reméljük jó tanulság ez az eset minden, a Balatonnál, de különösen Balatonvilágoson beruházni szándékozónak: egyesületünk számára a beruházások első és legfontosabb feltétele a csodálatos Balatonunk és a természet védelme, melyet erős civil összefogásunkkal minden esetben biztosítunk

Ha számodra is fontos Balatonvilágos természeti örökségének védelme, kérjük támogasd adományoddal az Aligai Fürdőegyesületet!
Számlaszámunk: 73608082-00386102

Kapcsolódó anyagok:

A Hajózási Hatóság visszavonta a balatonvilágosi zárt 19.500m2-es “vízisport-élménypályára” kiadott létesítési engedélyt

Újabb 2 hektár tavat nyúl le a NER balatonvilágosi víziparkja

A Balaton lassan egy fideszes NER lakópark tavacskája lesz

A Balatonnál és a Fertő tónál is fölényesen nyert a Fidesz, semmi akadálya a további természetpusztításnak

A helyi közösségekben ott az erő, hogy fellépjenek a környezetpusztítás ellen

A környezethez való jog nem alapjog – elutasította a Fidesz Alkotmánybírósága a helyiek panaszát a Club Aliga miatt

Vízisportpálya engedélyezés: győztek az aligai civilek, visszalépett az önkormányzat

Átverte a kormány a balatoni önkormányzatokat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás