Hirdetés

Mocskosabb a riói Guanabara-öböl víze, mint gondolták. Bár Brazília az olimpiai pályázatában még azt vállalta, hogy 4 milliárd dollárt költ a város szennyvízkezelésére, ennek csak töredékét, 170 milliót fordítottak erre – amivel csak a vízben lévő, vagy lebegő tárgyakat tudták lehalászni.

A város egyetemének kutatói többek közt hasmenést okozó rotavírust, és gyógyszer-rezisztens szuperbaktériumot találtak a mintáikban. A tervek szerint ebben az öbölben rendeznék meg a nyári olimpia során a szörf, vitorlás számok mellett a hosszútávúszás versenyeit is.

   A szakértők azt tanácsolják a sportolóknak: ne nyissák ki a szájukat a vízben!!!

Egy helyi gyermekorvos, Dr. Daniel Becker a The New York Times-nak elmondta, hogy a versenyők szó szerint emberi szarban fognak úszni, kockáztatva, hogy elkapnak valamilyen fertőzést.

A már helyszínen gyakorló spanyol női vitorlás csapat edzője, Nigel Cochrane miután megtekintette a versenyhelyszínt, azt mondta, hogy „undorító. Komolyan aggódunk a fertőzések miatt.”

Bár Brazília az olimpiai pályázatában még azt vállalta, hogy négymilliárd dollárt költ a város szennyvízkezelésébe, ennek csak töredékét, 170 milliót fordítottak erre. Ez arra volt elég, hogy a vízben lévő, vagy lebegő tárgyakat lehalásszák- írta a 444.hu.
 

 A halak is belepusztulnak. „Csendélet

A halak is belepusztulnak. „Csendélet” a Guanabara-öbölnél Ricardo Moraes / Reuters

Számos antibiotikumnak ellenálló, úgynevezett szuberbaktériumot találtak a Rio de Janeiró-i egyetem kutatói a tengerben a brazil nagyváros partjainál, a turisták körében legnépszerűbb strandokon, a Copacabanán és az Ipanemán is. Korábban csak a riói Guanabara-öbölben, illetve a híres Flamengo és Botafogo strandokon találtak ilyen kórokozókat, és be is tiltották ott a fürdőzést.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás