Hirdetés
LMP sajtóközlemény

Erő Zoltán, Budapest főépítészének nyilatkozata alapján a Fővárosi Önkormányzat a hétvégék és ünnepnapok mellett csak a nyári esti órákban tiltaná ki az autókat a pesti alsó rakpartról. Ez szöges ellentétben áll a Főváros korábbi ígéretével és a zöld célokkal. Az LMP felhívja Karácsony Gergely figyelmét, hogy klímavészhelyzet van és elvárja az ennek megfelelő bátor, zöld lépéseket.

A Főváros tavaly októberben 17 szervezettel aláírt egy nyilatkozatot, amiben vállalta a pesti alsó rakpart fokozatos autómentesítését. Egy tesztidőszakot fognak bevezetni, hogy látható legyen, milyen hatásokkal jár az útvonal kiesése. A megállapodás szerint iskolai időszakban esténként illetve hétvégenként lehet majd korzózni, nyári szünetben pedig egész nap. Ehhez képest szomorú visszalépés, hogy a hétköznap esték csak nyáron lehetnek, és a teljes nyári szüneti lezárásról már szó sincs.

Főpolgármester úr, nem erről volt szó! 

Sajnálatos, de úgy tűnik Karácsony Gergely vagy magától kapitulált – ez esetben adjon magyarázatot pálfordulására, vagy csak a szokásos visszavonuló egyezséget kötötte meg valakikkel – ebben az esetben követeljük, hogy hozza nyilvánosságra az ide vonatkozó politikai háttéralkut!

Így is lehet: rakpart Lyonban

A pesti alsó rakpart közúti forgalmi szerepe nem túl jelentős, kiesésével nem omlana össze a város közlekedése, az emberek viszont megnyernék Budapest egyik legszebb, legjobb adottságú Duna-parti területét, ahol nyugodtan lehet sétálni, kerékpározni, piknikezni. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja határozottan felszólítja Karácsony Gergelyt, hogy legyen bátor és döntéseit ne az autós lobbi határozza meg, és tartsa be korábbi vállalását az autómentes pesti alsó rakpart valódi tesztelésére alkalmas időszakokról.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője
Szilvágyi László, az LMP budapesti elnöke

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás