A rovat kizárólagos támogatója

Nagyon szomorúak vagyunk: elhunyt Bauer Zsolt, a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) korábbi kommunikációs vezetője,  az Al Gore vezette globális klímaprojekt, a Climate Reality Project európai vezetője, a CAN Europe bizottsági tagja.
Zsolt azonban ennél jóval többet jelentett nekünk: a kezdetek óta támogatott minket, jó szóval, tanáccsal, kapcsolati tőkével. Bármikor, amikor segítséget kértünk tőle, habozás nélkül segített. Egy végtelenül kedves, szelíd, de elkötelezett emberrel lett szegényebb a magyar és a globális környezetvédelem.
Minden részvétünk a gyászoló családtagoké, mi pedig legjobb emlékezetünkben őrzünk meg téged, Zsolt.
Köszönünk mindent! – írta FB posztjában a Másfélfok szerkesztősége.


Bauer Zsolt 1964 október 18  – 2023 március 19

Zsoltot akkor ismertem meg, amikor a Climate Reality Leadership képzésen vettem részt. Azóta próbáltuk aktivizálni a tagokat Magyarországon. Az év végén együtt dolgoztunk, megpróbáltunk összehozni egy rendezvényt, de az elmaradt, és 2023 tavaszára lett átütemezve. Néhány hete felhívtam, megígérte, hogy pár napon belül visszahív. Azóta sem hívott vissza. Az elmúlt két hétben annyiszor gondoltam rá, írtam neki, hívtam, hogy mi van. Soha nem csinál olyat, hogy nem hív fel, vagy nem ír vissza. Annyira sajnálom, hogy már nem tudom felhívni, nem tudunk beszélgetni. A környezetvédelmi szakma nagyon sokat köszönhet neki, itt Magyarországon és Európában is. És olyan különleges ember volt, hatalmas szívvel. Nagyon fog hiányozni. Szeretném részvétemet kifejezni a családjának. Jó utat, Zsolt! írta Kiss Eszter.


Bauer Zsolt, Isten Veled!
Távozásod nagy űrt hagy a magyar környezetvédő szakemberek között. Sokkal szegényebbek lettünk nélküled. Még mindig sokkban vagyok, hogy ezentúl nélküled kell boldogulnunk. Még milyen sok évig lett volna milyen nagy szükség rád – a bölcsességedre, a hatalmas szívedre, a tudásodra, a hálózatodra, a tenni akarásodra, a jókedvedre, a kiegyensúlyozottságodra – RÁD.
Én azt gondolom, a Te emlékedre, nekünk, a környezetvédelemmel foglalkozó szakmai közösségnek, sokkal jobban össze kell fognunk, sokkal jobban kell vigyáznunk egymásra. Neked már nem tudunk segíteni, de miattad kell egymásnak százszor annyira, mint eddig.
Csak úgy haladhatunk előre, ha egy erős, összefogó, egymást sokkal jobban támogató közösség vagyunk.
Sosem felejtjük, amiket értünk tettél, Zsolt. Rengeteg bölcsességet, hihetetlen nagy szívet vittél magaddal, amivel mindig segítettél és tettél, ha csak tudtál. Kevés van Hozzád hasonló.  Ürge-Vorsatz Diana


2020-ban újabb regionális tudásközpontot szorított ki Magyarországról a kormány
A Facebook-oldala még működik, a honlapja azonban már elérhetetlen a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központnak, amely a rendszerváltás után elsőként hazánkba települt nemzetközi szervezet volt. A vélelmezhető okok között ott van egy nagyszabású ingatlanmutyi, és az Orbán-kabinetnek a civil szervezetek ellen indított hadjárata is-írta a Népszava 3 éve. Bauer Zsolt, a (REC) korábbi kommunikációs vezetője volt.

A NER lecsap a Regionális Környezetvédelmi Központ szentendrei ingatlanára?

Bauer Zsolt interjú 2014.03.24.

Bauer Zsolttal kapcsolatos cikkeink: 

— A Regionális Környezetvédelmi Központ 15 éves fennállását 2005. június 28-án ünnepelte Szentendrén. Az akkor már 16 nemzeti irodát működtető nemzetközi környezetvédelmi szervezet – mely 1990-ben kezdte meg működését – a Közép- és Kelet-Európai régió környezetvédelmi problémáinak megoldásával, a fenntartható fejlődés kialakításával foglalkozott.  15 éve a régió szolgálatában a REC


— 2017 június 14-én a Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében ünnepélyes keretek között vehették át kitüntető okleveleiket a Budapest Klub Global Executive Council első tagjai.  A Budapest Klub Alapítvány kuratóriuma által újonnan kinevezett testületi tagok feladata, hogy a magyar alapítású, nemzetközi humanitárius szervezet életébe kreatív, a mai kornak megfelelő tevékenységekkel olyan intenzitást vigyenek, ami által a Budapest Klub kommunikációjában és tevékenységében eléri, összeköti és immáron mozgósítja is azokat, akik világszerte szimpatizálnak a szervezet világjobbító törekvéseivel.

Kapcsolódó anyagok:

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek nagyasszonya

Mangel Gyöngyi emlékére

In memoriam Mangel Gyöngyi

Végső búcsú Mangel Gyöngyitől

Végleg elhajózott Dr Hajósy Adrienne

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás