Hirdetés

Miközben az EU-ban egyre inkább hasít a megújuló energiák használata, a szélenergiát betiltó, a napelemet megadóztató Orbán-kormány elérte, hogy Magyarország használja az egész EU-ban a legkevesebb megújuló energiaforrást.

Az EU energiafogyasztásának 32 százaléka származik megújuló energiaforrásokból – számolta ki az Eurostat. Ez minimális növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A statisztikusok azt is megnézték, országokra lebontva mi a helyzet:

Magyarország Máltával holtversenyben a legutolsó. Az itteni energiafogyasztás alig 8 százalékát adják a megújulók.

Az EU-ban öt olyan ország van, ahol már az energia többsége megújuló forrásból származik. Kiemelkedik közülük is Ausztria, a maga 73 százalékos adatával, majd Svédország (66), Dánia (62), Lettország (53) és Portugália (52) következik a listán.

A megújuló energiaforrások egész pontosan harmadát a vízerőművek adják, ennél is kicsit többet, 35,8 százalékot jelent a szélenergia. A naperőművek részesedése 12,2 százalékos. Via HVG.


Az Orbán kormány az EU elvárások miatt most kezdi el zöldre festeni magát, a koncepció oroszlánrésze az általuk mantrázott tiszta/zöld atomenergia, mely a valóságban egyre drágább, és a propaganda ellenére NEM MEGÚJULÓ.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc lignit tüzelésű mátrai erőműve elleni Greenpeace demonstráció.
A legszennyezőbb hazai szénerőművet megvette Orbán Viktor Mészáros Lőrinc NER birodalmi cége, majd kivett 11 milliárd forint fejlesztési tartalékot, ezután a magyar állam visszavásárolta a veszteséges és környezetszennyező üzemet. Így a magyar polgárok duplán fizettek rá az állami hűtlen kezelésre.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás