Hirdetés

Sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a norvég civil pénzeket kezelő Ökotárs Alapítvány ellen. Az Ökotársnak azokat az iratokat kellene most átadniuk, amelyket korábban nem bocsátottak a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére, mivel azoknak nem az alapítvány volt az adatkezelője.

Újabb fronton támadják a Norvég Civil Támogatási Alapból támogatást osztó magyar konzorciumot, az Ökotárs Alapítványt, a 444.hu cikke szerint ugyanis az alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatnak.

A lap azt írja, hogy a nyomozás hivatalosan ismeretlen tettes ellen folyik, de adatokat és információkat az Ökotársnak kéne átadnia, és azokat az iratokat kellene most átadniuk, amelyket korábban nem bocsátottak a kormány megbízásából vizsgálatot indító Kormányzati Ellenőrzési Hivatal rendelkezésére, mivel azoknak nem az alapítvány volt az adatkezelője.  A 444.hu cikke szerint a rendőrség most olyan iratokat vár, amelyek igazolnák, hogy ki és hogyan hatalmazta fel az Ökotárs Alapítványt, hogy a támogatási pénzek kiosztásában részt vegyen, és arra is kíváncsiak, hogy kinek és mekkora összeget ítéltek meg, ehhez pedig az összes hazai civil szervezettel megkötött szerződést át kéne adniuk. Az alapítvány egyelőre ügyvédekkel konzultál azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek, azt pedig nem tudják, hogy ki jelentette fel őket.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás