Hirdetés
Forrás: hirhatar.hu

99 évre a főváros vagyonkezelésébe került az óbudai Duna-part jelentős része, többek közt a Római-part is. Egy terv szerint az ingatlantulajdonosokra háríthatnák az önkormányzatok a hullámtérben lévő területeket védő gátak építési költségét vagy annak egy részét.

Az óbudai önkormányzat honlapja szerint a csendes einstand következtében minden, az érintett területtel foglalkozó javaslatot a Fővárosi Önkormányzat bírál el. Az ügy pikantériája az, hogy Tarlós István főpolgármester erre a területre mobilgátat építene – ezzel azonban az eddig illetékes óbudai önkormányzat nem szimpatizált teljes mértékben.

A III. kerületi önkormányzat beszámolója azt írja, hogy a főváros a Római parttól majdnem a Margit hídig húzódó területet – a Kossuth Lajos üdülőpartot, a Római partot, a Slachta Margit rakpartot – vette át.

Bús Balázs óbudai polgármester eközben szerdán beterjesztette az Országgyűlésnek azt az indítványát, amely szerint az ingatlantulajdonosokra háríthatnák az önkormányzatok a hullámtérben lévő területeket védő gátak építési költségét vagy annak egy részét.

Bús Balázs javaslata indoklásában hangsúlyozta: amikor az önkormányzat – egyébként feladatkörébe nem tartozó – hullámtéri beruházással (pl. mobilgát) biztosítja az ott lévő házak árvízvédelmét, akkor az érintett ingatlantulajdonosok feladatát vállalja át. Szerinte ilyen beruházásoknál joggal elvárható, hogy hozzájáruljanak a költségekhez a hullámtérben lévő házak tulajdonosai.
Római parttal kapcsolatos cikkeink >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás