A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A hulladékok 100%-os hasznosításával a magyar hulladékkezelő vállalat, az Éltex Kft. nemzetközi elismerést nyert a környezetvédelemben nyújtott munkájáért – maga mögé utasítva a Procter & Gamble (P&G) 82 000 partnerét.

Sorozatban a harmadik alkalom, hogy az Éltex bekerült azon 15 díjazott közé, akiket a multinacionális vállalat a 82 000 partnere közül választ évről-évre a legjobbnak. A magyar hulladékkezelő segítségével a Procter & Gamble olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint a nulla lerakással működő termelés, és a hulladékok 100%-os hasznosítása. A Procter & Gamble 6 évvel ezelőtt alapította az Év Üzleti Partnere díjat abból a célból, hogy bemutassa és megünnepelje azon partnerekkel történő együttműködését, akiket az éves beszállítói értékelésben nemzetközi szinten a legjobbnak ítél.

Az Éltex számos P&G termelőüzemet kiszolgál tevékenységével. Cél minden esetben a környezeti hatás minimalizálása – úgy, hogy a keletkezett hulladékok feldolgozást követően értékesítésre kerülnek – ezáltal a termelőre háruló költségek is visszaszorulnak. Figyelemreméltó, hogy a P&G nagyvállalatként mennyire elkötelezett a környezetvédelem iránt és partnereit is aktívan bátorítja erre.

„A fenntarthatóság tevékenységünk egyik legfontosabb mérőszáma. Célunk, hogy a termelőüzemekkel megértessük, hogy minden hulladék értékkel rendelkezik, így a lerakás a lehető legrosszabb megoldás a feleslegesnek ítélt anyagok kezelésére.” – mondta el Vass Zoltán, az Éltex Kft. igazgatója a Cincinnatiban rendezett díjátadón. A vezető azt is kifejtette, hogy rendkívül nagy büszkeséggel tölti el, hogy cége munkáját már sorozatban harmadik alkalommal ismerte el a világ egyik legnagyobb vállalata, a Procter&Gamble. Kiemelte, hogy kollégái erőfeszítései jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sikeresek lehessenek egy ilyen hatalmas igényeket támasztó multinacionális partnerrel való együttműködésben.

 

Az Éltex Kft.-t 1989-ben két tradicionálisan természetvédelmi szemléletmóddal rendelkező család alapította. Alapgondolatuk az volt, hogy az útmenti és az erdőkben elhullott fa törmelékeket és fa hulladékokat miért ne lehetne úgy hasznosítani, hogy az környezetkímélő, a társadalom számára hasznos és egyben gazdaságos legyen. E gondolat mentén született meg a cég ma is élő filozófiája, miszerint minden hulladék értékkel bír.  A folyamatos fejlesztésnek és a feladatok megoldásába fektetett munkának köszönhetően mára az Éltex a foglalkoztatás tekintetében a legnagyobb a magyarországi hulladékkezelő szektorban.  A vállalat szoros együttműködésben dolgozik a világ legnagyobb cégeivel, melyek a legkülönbözőbb termékeket gyártják, például telefon tartozékokat, műanyag alkatrészeket, high tech elektronikai eszközöket, autó alkatrészeket, mosószereket vagy pelenkákat. Az Éltex feladatának tekinti, hogy segítséget nyújtson ezeknek a cégeknek olyan stratégiák kidolgozásában, melyekkel csökkenthetik ökológiai lábnyomukat, és a termelés költségeit egyaránt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek