A rovat kizárólagos támogatója

Végülis “csak” több százezer ember életét könnyítették volna meg a Lázár Jánosék által lefújt elővárosi vasutat és a HÉV-eket érintő fejlesztések, az új NAV központon viszont az Orbán vej Tiborz körei több tucat milliárdot fognak keresni, a Zuglóba költöztetett mostani NAV épületek elkótyavetyélésén pedig majd mások (vagy ugyanazok) keresnek mesés vagyonokat. Tudni kell, mi a fontos.

A felső kép a zuglói vasútállomás, az alsó kép a zuglói Bosnyák tér. Lázár leállította az összes budapesti és elővárosi vasúti fejlesztést, de vidáman tovább folytatják a Tiborcz István üzlettársa által épített, tökéletesen hasztalan építkezést Zugló központjában.

Ha pedig az egykor korszerű és világszínvonalú magyar vasút alapjait megteremtő , ahhoz a szükséges állami forrásokat megszervező Baross Gábort az utókor “vasminiszter”-ként emlegeti, akkor Lázár János maximum “sz.rminiszter” lehet majd. Bár minden jel szerint nagy elődje nyomdokaiba akar lépni, biztosan olvasta, hogy Baross Gábor nagy újítása volt a vasúti tarifák megújítása (az ún. zóna tarifarendszer). De a vármegyebérlettől nem lesz a sz.rból vas.

Egyébként olyan keveset kellene tennie a sikerhez:

1) Meg kellene győznie a Fönököt, hogy lépjünk be az EU-Ügyészségbe. Akkor megindulnának az EU-s támogatások és abból meg lehetne újítani a járműállományt és fel lehetne újítani a pályákat. persze csak akkor, ha

2) meggyőzi a Főnököt, hogy nem a Gázsszerelő ért a legjobban a vasútépítéshez és itt az ideje a valódi közbeszerzéseknek (ugyanis érdemes egy egyszerű matek összefüggést figyelembe venni: ha valódi verseny mellett fele annyi egy kilométer pálya felújítása, akkor pont kétszer annyi pályát lehet megcsinálni ugyanannyi pénzből. Örülök ha segíthettem)

Tiborczék először egy hatalmas lakótelepet akartak építeni ott, de rájöttek, hogy a kormány megszorításai és az összeomló gazdaság miatt nem tudják majd eladni a lakásokat. Gyorsan átterveztek mindent és most már gigantikus irodaházakat építenek. De tudják, hogy azt sem tudnák eladni, ezért rásózták az egészet iszonyatosan drágán az Orbán Viktor após által bitorolt államra. Ez jelenleg az egyik legnagyobb volumenű botrány – írta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Nyitókép: Tiborcz István Marbella montázs forrás. valaszonline

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás