A rovat kizárólagos támogatója

Környezet- és természetvédő civil szervezetek 2012 májusában értékelték a kormány két éves környezetpolitikai tevékenységét. A dokumentumot a miniszterelnöknek és az illetékes minisztériumoknak eljuttatták. Azóta tart a csiki-csuki.

Környezet- és természetvédő civil szervezetek 2012 májusában értékelték a kormány két éves környezetpolitikai tevékenységét. A dokumentumot a miniszterelnöknek és az illetékes minisztériumoknak eljuttatták.  A Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelmi helyettes államtitkársága augusztusban válaszolt az értékelésre, szakmai válaszában a bírálatok többségét nem cáfolta. A civil szervezetek szeptemberben juttatták el viszontválaszukat a környezetügyi államtitkárnak, több konstruktív javaslatot téve a problémák megoldására. A levélre egyelőre nem érkezett válasz.

Szeptemberi ülésén a környezet- és természetvédő civilek Koordinációs Tanácsa is megtárgyalta a kérdést és határozatában egyetértését fejezte ki a civil kormányértékelés megállapításaival.

A három dokumentum letölthető itt:

A kormány civil értékelése (530 KB pdf)

kormányértékelés VM válasz (516 KB pdf)

kormányértékelés CIVIL viszontválasz (1,2 MB pdf)

Zöld kritika az orbáni környezetpolitikának Zöld kritika az orbáni környezetpolitikának
 

Kapcsolódó anyagok:

Bukásra áll a kormány környezetpolitikája

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás