A rovat kizárólagos támogatója

Más foglal le jelenleg, mint az úrvadászlobbi, amiről szerintem írtam eleget. Egy konferenciát szervezek, ami a környezetünk szennyezőiről szól és annak hatásáról a velünk együtt élő állatokra. Teljesen neutrális az, hogy a számomra fogyaszthatatlan kiállítást sokan vagy kevesen látják. Darvas Béla vélemény cikke.

Nyereséges minden bizonnyal nem tud lenni, bár Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szeptember 25-én reggel meglepően rekedtes hangon megáldotta az eseményt. Ezt sajnos láttam. Az, hogy kitömött állatok látogatására miért kell áldást kérni/adni azt viszont nem tudom, de én református vagyok és a vallás számomra belső és meghitt aktus. Tolakodó, rongyrázó szentségfelmutatásnak nálunk helye nincs. Talán még erről beszélni és mértékét vesztő. Legfőként nem olyan ügyre gondolnám helyénvalónak az áldást, ahová állatok értelmetlen halálán át vezet az út. Ami valóban kiakaszt, hogy ezt a politikusi úrvadászlobbi természetvédelem hívószóval próbálja eladni.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek (j) szentmisét celebrál az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás nyitónapja reggelén a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. Szemben George Aman, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács elnöke (b), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j4) és felesége (j3), valamint Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos (j2).
MTI/Varga György

A Semlyén, Kovács és Nagy triónak minden bizonnyal fogalmuk sincs, hogy mit is jelent a természetvédelem, és ahhoz képest a környezetvédelem. Rodics Katalin (Greenpeace) felszólalása; már hogy ’Lőttek a természetvédelemnek’ ezért is gondoltam a helyzethez illő happeningnak. Kati már csak tudhatja. Az akkori folyosói hírharang szerint a most ünneplő úrvadászlobbi törte derékba a minisztériumi pályafutását. Az úrvadászok (Semlyén és Kovács tudja valaki, hogy miért öltözik erdészesen?) által költött álságosan keresztyén strófákat én köszönöm, de nem kérem, mint erdészt kifejezetten irritál. Viszont emberi kíváncsiság létezik, és én senki örömét nem rontom el. Tegye, aki nem látja a kitömött állatok mögötti procedúrát. Én látom. (Hogy mivé vált az Origo azt most elfelejtem leírni.)

Vadászati kiállítás Lőttek a természetvédelemnek demó Rodics Katalin nyilatkozik. kép: Járdány Bence / Greenpeace

„A baloldali hazugsággyárak (sic!) a magyarországi Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán is álhíreket (sic!) terjesztenek. Azt állítják, hogy senki (sic!) sem kíváncsi a kiállításra, dacára annak, hogy a látogatók száma megközelíti a 700 ezret.”

– Atyavilág! Tegnap a ’királyi tévé’ hasonló módon méltatlankodó programvezetője még negyvenezer látogatóról beszélt négy nap alatt. Én ezt derekas számnak éltem meg. Napi tízezer hihető is. A jó kérdés azért, hogy mi lesz az utolsó héten? Az igazmondó, bár anonim Origo sajtómunkás szerint viszont már 700 ezer felé közelít a látogatók száma. Vajon melyik szám a tévedés? Tartok tőle, hogy ez az utóbbi. Nincs Budapesten ekkora forgalom. Látom. A jelen idő összekeverése lenne ez a jövő idővel. Ez elég amatőr lenne. A kormánytelevízió fiatalokból álló csoportokat mutatott nekünk, akiket a helyszínre szállítottak a lelkes tanerők.

„Kedd reggel Bors Richárd, a rendezvény szakmai igazgatója elmondta, mivel a rendezvény nemcsak a fővárosban zajlik, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret (sic!). Hozzátette, mintegy 40 ország állított ki a Hungexpón, és mintegy 100 ország képviselteti magát valamilyen formában.”

– A helyzet az, hogy ennek szövegnek tényei az MTI oldalán láttak napvilágot 28-án, majd megjelent az Origo-n, amit viszont utánközölt az önmagáról megfeledkező MTI.
Ennek az MTI bejegyzésnek a tömörítvénye így szól: »Budapest, 2021. szeptember 28., kedd (MTI) – Nagyon sok a látogató az ’Egy a természettel’ Vadászati és Természeti Világkiállításon: a nyitóhétvégére több mint 30 ezren váltottak jegyet a Hungexpóra – mondta a rendezvény szakmai igazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.«
A nagyságrend ezek alapján már világos. Akkor lehet, hogy nem csak a baloldali hazugsággyár működik? Az igazmondó szervezők szerint viszont nem Budapesten voltak ennyien, hanem a vidéki helyszíneken. Keszthely, Hatvan, Vásárosnamény és Bodajk produkált 600 ezer látogatót? Én mindent készséggel elhiszek. Nekem semmibe sem kerül. Önök miként vélekednek erről?

„A kiállításról elmondta azt is, a Hungexpón mintegy 75 ezer négyzetméteren és nyolc pavilonban rendezték meg. Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén [!!!] – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is. Bors Richárd jelezte, hogy hétfőn mintegy 70 iskolás csoport – háromezer diákkal – kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot várnak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek – tette hozzá.”

Vadászati kiállítás agancs sokk kép: Hardy Mihály

– Több ezer trófeát? De az MTI képén (címkép) azt látom, hogy ezek egy tekintélyes része ugyanazon két fajhoz tartoznak. Tényleg monumentális az ilyesmi, vagy valamiféle vertikális tömegsír képzetét kelti. Egyébként még szerencse, hogy általános iskolásoknak nem 1500 forintos diákjegyet kell venniük. Esetleg az ultráknak is lehetne ingyenjegyet biztosítani az utolsó héten. A NER végre bevetheti magát.

„A baloldal sajtója tehát ismét hazugságokat (sic!) terjeszt egy sikeres (sic!) magyar rendezvényről. Ezen már meg sem lepődünk (sic!).”

– Nem korai már az ötödik napon sikerről beszélni? Ennyire kapkodni kell? (A vakcina működik → Magyarország működik.) Én meglepődnék azért a korai szkepszisen is, ha a mai tévétudósításban nem azt láttam volna, hogy a ’nyitókonferencián’ úgy negyvenen ficeregtek a székeken, vagyis terem kétharmada üres volt. Ha a vetített képek nem ismét általános iskolai tanulókat mutattak volna, akik némelyikének a hátitáska is a hátán volt. Elég üresnek tűnt a helyszín a telt házhoz képest, ami a Covid-19-re való tekintettel (Csak körülöttünk tombolna a negyedik hullám?) nagyon is helyesnek gondolok. Valahogy egyre inkább érdekel ennek a rongyrázásnak a gazdasági zárása. Lehet, hogy ezt előzi meg az Origo anonim tudósítása? Siker volt, siker van és siker lesz?


“A Vadászati Világkiállítás központi helyszíne a Kongó Terem” (magyar MTI) 🙂

A kiállítás bejárása előtt nézzünk néhány tényt a hobbivadászokról. Ennél a szabadidős tevékenységnél is működik a „mindenki rendőrnek születik, de aztán továbbtanul” igazsága: mindenki vadásznak születik, de a legtöbbünk olyan hat-kilenc éves korára már nem akar állatot ölni, nagyítóval krumplibogarat égetni, cigit rakni a béka szájába, letörni a gyík farkát, a szúnyog lábait kihúzgálni vagy vodkás kenyérrel etetni a kuvaszt. Aki igen, annál mindig felmerül a gyanú, hogy esetleg sorozatgyilkos lesz belőle.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás