Hirdetés
Forrás: (X)

Szabad időnkben egyre többen figyelünk arra, hogy minél kevésbé károsítsuk környezetünket, de ennél azért többet is tehetünk. Miért nem kezdjük rögtön azon a helyen, ahol az időnk többségét töltjük, a munkahelyünkön?

A környezettudatosság egyre inkább hétköznapjaink részévé válik. Egyre többen döntenek a mindennapi fenntartható fogyasztás mellett, és rengeteget tesznek annak érdekében, hogy ne károsítsák közvetlen környezetüket. Akkor miért nem kezeljük ugyanígy az irodában töltött időt? Egy egyszerű változtatásokról szóló beszélgetés a kollégákkal és felettesekkel lehet az első lépés egy zöld iroda teremtése felé, melyből nemcsak a környezet, de a munkakörnyezet is profitálhat.

Sűrűn emlegetjük a munkahelyünket úgy, mint a második otthonunkat. Ez nem meglepő, hiszen valójában az időnk többségét a munkánkkal töltjük. Számos módja van az erőforrások megtakarításának és a környezettudatos viselkedésnek az irodában is. A hangsúlyt három fő területre helyezhetjük: világítás és elektronikus eszközök, a hatékony papírfogyasztás, valamint a légkondicionáló és a növények. Még az apró változtatások is sokat jelenthetnek.

  1. Világítás és elektromos eszközök

A tradicionális neoncsövek LED lámpákra való lecserélésével akár 75% energiát spórolhatsz meg. Ezenkívül a testreszabott, hosszú élettartamú elektronikus eszközök beszerzésével csökkentheted az elektromos hulladék keletkezését.

  1. Hatékony papírfogyasztás

Az újrahasznosított papírra való nyomtatás tonnánként akár 17 fát menthet meg, és előállítása kevesebb vizet és energiát igényel, mint ugyanennyi újonnan előállított papír.2

  1. Légkondicionáló és növények

Egy környezetbarátabb légkondicionálóval csökkentheted az iroda villamosenergia-fogyasztását. Emellett a növények nemcsak természetesen csökkentik a levegő hőmérsékletét, de a páratartalmat is az optimális 30-60% között tartják.

Egy egyszerű beszélgetés a kollégákkal és felettesekkel egy jó kezdet lehet egy környezetbarátabb iroda teremtéséhez, melyből a környezet és munkakörnyezet egyaránt profitálhat.

További részleteket, és a teljes infografikát ide kattintva találod.

Nyitókép: Pexels.

(X)

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás