Hirdetés

Mától vasárnapig (október 23 – 26) országosan 7 helyszínen várják a Magyar Nemzeti Parkok és a Natúrparkok a helyi ízeket kedvelőket!

A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be a hosszú hétvégén. Országszerte 7 helyszínen – Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán – várják színes programokkal és a tájegységre jellemző ínyencségekkel az érdeklődőket. A látogatók helyi ízeket kóstolhatnak, vagyis az év során gondosan megtermelt, begyűjtött alapanyagokat, majd feldolgozott kész termékeket mutatják be a programban részt vevő Magyar Nemzeti Parkok és natúrparkok.

A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert termékek is gazdagítják, melyek védett természeti területeken, vagy Natura 2000 területeken megtermelt, garantáltan helyi, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készültek. A védjegyes termékek sorában ma már szörpök, gyümölcslevek, pálinkák, borok, szalámik és kolbászok, lekvárok, mézek, sajtok valamint olyan különlegességek is szerepelnek, mint a füstölt pisztráng, medvehagymás termékek, tökmagolaj és őrségi dödölle. A különleges ízek mellett kézműves kirakodóvásárok és szakvezetéses túrák is színesítik a programot.

Magyarország bővelkedik különleges természeti és kulturális örökséggel rendelkező vidékekben. A Magyar Nemzeti Parkok és a natúrparkok elkötelezettek a helyi értékek mellett.

A programokról bővebb információ a www.magyarnemzetiparkok.hu oldalon található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás